28-08-06

De totale dictatuur komt dichter, het democratische gehalte sijpelt traag maar zeker weg!

Dit is een mooi bericht. De socialisten zijn al jaren bezig met de justitie te verzwakken te muilkorven en ze te weinig mensen en middelen ter beschikking te stellen. Zo weigert Minister van Justitie Onkelinckx (PS) de achterstand in Vlaanderen in verband met het aantal rechters gelijk te schakelen met Wallonië om niet te spreken over Brussel dat de meest aantal rechters heeft in verhouding tot het bevolkingsaantal.

 

En nu dat men de justitie zo verzwakt heeft wil men ook nog politiek een dikkere vinger in de pap hebben. Waarschijnlijk omdat ze op die manier hun vuile potjes beter gesloten kunnen houden. En zo kunnen ze ook beter de oppositie vervolgen, hun inquisitiedictatuur verstevigen.

 

Even op een kleine opsomming maken:

1)      Ze hebben wetten gemaakt die de burger het zwijgen moeten opleggen.

2)      Ze hebben wetten gemaakt die er enkel toe dienen om de oppositie te vervolgen.

3)      Kleine criminaliteit mag zoals bijvoorbeeld auto-inbraken, handtas- en andere gauwdiefstallen, afpersingen op straat, allerlei vandalisme en beschadigingen, Tanken zonder te betalen, en ga zo maar door. Je moet er maar mee geconfronteerd worden, met die "kleine" criminaliteit. Maar O wee degene die één km/u  te snel durft te rijden, die wordt financieel leeg gezogen.

4)      Agenten enorm kwetsbaar gemaakt voor verzonnen racisme klachten. Wist u dat een groot deel van de politiemensen nog amper iets durven te doen tegen een allochtoon die de wet aan zijn laars lapt? Gewoon uit schrik om racisme klachten te krijgen. Rascime klachten  waar de agenten, dankzij onze socialistische vrienden, geen verweer meer tegen hebben. Ik moet u dan ook niet vertellen dat de demotivatie enorm groot is bij de politiediensten. Misschien daarom dat er zoveel ziekteverzuim is.

5)      Ze hebben ons sociaal opvangnet zo uitgehold dat het op imploderen staat, het is nog juist een luchtbel die een prik nodig heeft. Dit hebben ze gedaan door met de centen van de mensen die er al generaties voor werken het OCMW van de wereld te spelen. Of onbezonnen om te springen met het geld zoals de socialisten in Antwerpen die er zomaar even 50 miljoen Euro verliezen. Of onze wiet rokende minster Van Delanotte die er 36 miljoen Euro kwijtspeelt aan de vakantieparken.

 

En dan nu dames en heren Driewerf HOERA……

Ze gaan er voor zorgen dat ze de justitie volledig onder controle krijgen. De totale dictatuur komt dichter, het democratische gehalte sijpelt traag maar zeker weg!

 

28/08 Sp.a eist revolutie bij justitie

Ruim een week na de "great escape" in Dendermonde stuurt de sp.a aan op een verdere hervorming van justitie.

Federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt pleit er voor om de parketten een gestroomlijnder structuur te geven, waarin de procureurs aan onafhankelijkheid inboeten aan de politiek.
Landuyt, nog steeds sp.a-woordvoerder over Justitie, wil de parketten op nationale leest schoeien, met één hoofdverantwoordelijke die verantwoording aflegt aan de minister. "Dan zal de politiek ook echt verantwoordelijk zijn als er wat fout loopt".
Landuyt wil met dit voorstel ook beknibbelen op de onafhankelijkheid van de parketmagistratuur. "De onafhankelijkheid van de parketten, daar ben ik tegen. Zij zijn geen rechters maar een verlengstuk van de uitvoerende macht. Eigenlijk moet de minister een superprocureur zijn".

Bron: GVA

Voor het volledige artikel: http://www.gva.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={5AF251AD-4506-49CE-A4C9-5CA2C8C941B2} 

 

12:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.