31-08-06

Belgisch socialisme op zijn best!

De ICDI, de Waalse afvalintercommunale waarvan de PS’er Lucien Cariat (zie foto) voorzitter was heeft het nog bonter gemaakt dan men zich ooit had kunnen voorstellen.

 

Nadat de beerput letterlijk geëxplodeerd was, en de socialisten niet anders konden dan een onderzoek in te stellen naar één van de eigen leden. Is de drek stilaan naar boven aan het drijven. Alles wijst op allerlei wanpraktijken, zoals geldstromen tussen satellietvzw's en de intercommunale, voorkeurbehandelingen, dubieuze sponseringen, oneigenlijk gebruik van personeel en dienstwagens en een onbestaand informaticapark. Wat dat juist zou inhouden wil men nog niet vertellen, toch niet juist voor de verkiezingen.

Maar de pers spreekt al een tijdje over het “systeem-Cariat” (lees “systeem-PS”) En nu is het zover Waals minister van Binnenlandse Aangelegenheden Philippe Courard (PS, foto) moest toegeven dat dit systeem bestaat. Ik citeer even de vrt: "De laatste maanden is vaak gesproken over het systeem-Cariat, nu twijfel ik er niet meer aan dat dit systeem bestond".

"Sinds kort stel ik mij ook vragen over de beheerscapaciteiten van Lucien Cariat: de wil om zich te verrijken, de drang naar absolute macht en ernstige incompetentie vormen een cocktail die de intercommunale op termijn naar de ondergang zou leiden", aldus  minister Courard.

 

Het rijk van de Godfather is aan het afbrokkelen.

 

16:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.