31-08-06

Het keihard gevangenisregime!

 

Nu is het maar de vraag voor wie dit regime keihard is. Voor de gevangenen of voor de burgers? Het is de waazin ten top. Als burger mag je netjes gaan werken meer den de helft van uw loon afgeven. Als je even niet oplet kan het zijn dat je nog zo'n mooie verkeersboete aan je been hebt, zodat je op het einde van de maand mag puzzelen om rond te komen.

Ze ontzeggen je het recht om je mening te zeggen, alle kritische journalisten worden netjes gemuilkorfd en de oppositiepartijen zal men vervolgen en opjagen tot aan het einde van de wereld. Ze hebben er zelfs een inquisitiebureau voor opgericht de GEDAPO (gedachtenpolitie) het CGKR noemen ze het. En het laatste gaan ze de sites aanpakken, daar is Peter Van Velthoven (SP.a) nu mee bezig.

 

Maar criminelen krijgen alle rechten. Zorg ervoor dat een inbreker in uw huis niet ten val komt of het leven laat. De familie of de inbreker zelf zou u wel eens kunnen vervolgen voor slagen en verwonding.

- Loop niet met een MP3 speler door de stad, het is uw eigen schuld dat ze u doodsteken met een mes. (Joe Van Holsbeeck)

- Ga geen geld afhalen aan de automaat, het is uw eigen schuld dat ze u met een ijzeren staaf de hersenen inkloppen. (Patrick Mombaerts)

- Loop niet zomaar in de stad rond, het is uw eigen schuld dat ze u neersteken. (Glenn Wijnants)

-  Neem de bus op eigen risico, dat ze u met 5 man doodtrappen heb je dan maar zelf gezocht  (Guido De Moor)

- Vraag niet als MIVB agent aan een reiziger om zijn muziek wat stiller te zetten. Als u elkaar getrapt wordt is het uw eigen schuld. (naam MIVB agent niet bekend)

- enz...........

 

En als ze dan eens iemand oppakken, zoals de moordenaar van Joe dan laten ze hem uitstapjes doen. Dan mag hij een hele dag leuke dingen doen als beloning omdat hij het leven heeft benomen van een 17 jarige die het lef had om met een MP3 speler rond te lopen.

En zelfs onder massale verontwaardiging zegt de directrice van dat vakantiepark doodleuk dat ze zich er niet van aantrekt en gewoon verder blijft doen met de uitstapjes.

 In Het Laatste Nieuws gunt een gewezen opvoeder van de gesloten instelling “De Hutten” van Mol ons een blik in de interne keuken. De man die er als idealist begon heeft geen hoog petje meer op van hoogdravende ‘pedagogische projecten’. “Op papier klinkt het allemaal mooi, maar in de werkelijkheid merk je er maar weinig van.”

Volgens de getuige is er een nijpend gebrek aan geld, middelen, deskundige en gemotiveerde opvoeders en vooral… visie. “Het is het opvoedingssysteem dat niet deugt in ons land. Het is veel te laks. Opsluiten en zorgen dat de boel niet al te zeer uit de hand loopt: dàt is de boodschap. Het enige wat die jongeren er leerden, was het criminele gedrag van anderen.”

Het feit dat nogal wat jongeren van vreemde origine in de instelling belanden, vergemakkelijkt de zaak er ook al niet op. “Er was een enorm taalprobleem. Ruim de helft van de jongeren in Mol sprak Arabisch, Pools, Roemeens… De opvoeders konden niet met hen communiceren en die gasten weigeren Nederlands te spreken. Hoe kan je nu iemand heropvoeden als je elkaar niet eens begrijpt. Uitzichtloos!”

Maar dé kern van het probleem is de softe aanpak. “Jonge criminelen worden te zacht aangepakt. Of nog beter: ze worden helemaal niet aangepakt.” Zowel in Nederland als in België plukken we nog altijd de (rotte) vruchten van mei ’68. Volgens links zijn jonge criminelen immers het ‘slachtoffer van de maatschappij’. De gevolgen van die misvatting zijn desastreus. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

 

11:42 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.