31-08-06

Waarom nog stemmen?

"Leterme geeft voorakkoorden toe
BRUSSEL - CD&V-voorzitter Yves Leterme geeft in het weekblad Humo toe dat zijn partij al in heel wat gemeenten voorakkoorden heeft gesloten met de VLD en SP.A om coalities te vormen na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.
Bedoeling daarvan is om de lokale afdelingen te verhinderen coalities met Vlaams Belang te laten sluiten.
Lokale CD&V-afdelingen die toch met het Belang in zee zouden gaan, behoren niet meer tot de partij, aldus Leterme."

 

Is er eigenlijk nog verschil tussen CD&V, VLD en SP.a?

Stel dat het Vlaams Belang zich opsplitst in drie verschillende groeperingen die elk afzonderlijk naar de stembus trekken maar uiteindelijk de bedoeling hebben om toch samen te smelten in één coalitie....

Wat is het verschil?  Een stem voor de CD&V-N-VA is evengoed een stem op Spirit of de SP.a. De postjes liggen toch al vast. Ze noemen het netjes "de voorakkoorden".

Op wie moeten we nu eigenlijk nog stemmen? Volgens mij zijn er maar twee mogelijkheden. Enerzijds CD&V-N-VA, SP.a-Spirit, VLD-Vivant als één groepering en aan de andere kant Vlaams Belang-VLOTT als enige oppositie.

Voor de mensen die dit beleid lachwekkend vinden of niet voldoende, kunnen dus niet anders meer dan Vlaams Belang of VLOTT te stemmen.

Je stemt dus ditmaal voor:

CD&V-N-VA-SP.a-Spirit-VLD-Vivant (één partij)

of

Vlaams Belang-VLOTT

21:44 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Treinbestuurder Ik was van plan om voor de n-va te stemmen, naar dank zij de heer Leterme, (voorakkoorden) ben ik nu moreel verplicht om op een andere vlaamse partij te stemmen, namelijk het vlaams belang.

Gepost door: Van der Kelen | 01-09-06

De commentaren zijn gesloten.