31-08-06

Waarom nog stemmen?

"Leterme geeft voorakkoorden toe
BRUSSEL - CD&V-voorzitter Yves Leterme geeft in het weekblad Humo toe dat zijn partij al in heel wat gemeenten voorakkoorden heeft gesloten met de VLD en SP.A om coalities te vormen na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober.
Bedoeling daarvan is om de lokale afdelingen te verhinderen coalities met Vlaams Belang te laten sluiten.
Lokale CD&V-afdelingen die toch met het Belang in zee zouden gaan, behoren niet meer tot de partij, aldus Leterme."

 

Is er eigenlijk nog verschil tussen CD&V, VLD en SP.a?

Stel dat het Vlaams Belang zich opsplitst in drie verschillende groeperingen die elk afzonderlijk naar de stembus trekken maar uiteindelijk de bedoeling hebben om toch samen te smelten in één coalitie....

Wat is het verschil?  Een stem voor de CD&V-N-VA is evengoed een stem op Spirit of de SP.a. De postjes liggen toch al vast. Ze noemen het netjes "de voorakkoorden".

Op wie moeten we nu eigenlijk nog stemmen? Volgens mij zijn er maar twee mogelijkheden. Enerzijds CD&V-N-VA, SP.a-Spirit, VLD-Vivant als één groepering en aan de andere kant Vlaams Belang-VLOTT als enige oppositie.

Voor de mensen die dit beleid lachwekkend vinden of niet voldoende, kunnen dus niet anders meer dan Vlaams Belang of VLOTT te stemmen.

Je stemt dus ditmaal voor:

CD&V-N-VA-SP.a-Spirit-VLD-Vivant (één partij)

of

Vlaams Belang-VLOTT

21:44 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Belgisch socialisme op zijn best!

De ICDI, de Waalse afvalintercommunale waarvan de PS’er Lucien Cariat (zie foto) voorzitter was heeft het nog bonter gemaakt dan men zich ooit had kunnen voorstellen.

 

Nadat de beerput letterlijk geëxplodeerd was, en de socialisten niet anders konden dan een onderzoek in te stellen naar één van de eigen leden. Is de drek stilaan naar boven aan het drijven. Alles wijst op allerlei wanpraktijken, zoals geldstromen tussen satellietvzw's en de intercommunale, voorkeurbehandelingen, dubieuze sponseringen, oneigenlijk gebruik van personeel en dienstwagens en een onbestaand informaticapark. Wat dat juist zou inhouden wil men nog niet vertellen, toch niet juist voor de verkiezingen.

Maar de pers spreekt al een tijdje over het “systeem-Cariat” (lees “systeem-PS”) En nu is het zover Waals minister van Binnenlandse Aangelegenheden Philippe Courard (PS, foto) moest toegeven dat dit systeem bestaat. Ik citeer even de vrt: "De laatste maanden is vaak gesproken over het systeem-Cariat, nu twijfel ik er niet meer aan dat dit systeem bestond".

"Sinds kort stel ik mij ook vragen over de beheerscapaciteiten van Lucien Cariat: de wil om zich te verrijken, de drang naar absolute macht en ernstige incompetentie vormen een cocktail die de intercommunale op termijn naar de ondergang zou leiden", aldus  minister Courard.

 

Het rijk van de Godfather is aan het afbrokkelen.

 

16:24 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het keihard gevangenisregime!

 

Nu is het maar de vraag voor wie dit regime keihard is. Voor de gevangenen of voor de burgers? Het is de waazin ten top. Als burger mag je netjes gaan werken meer den de helft van uw loon afgeven. Als je even niet oplet kan het zijn dat je nog zo'n mooie verkeersboete aan je been hebt, zodat je op het einde van de maand mag puzzelen om rond te komen.

Ze ontzeggen je het recht om je mening te zeggen, alle kritische journalisten worden netjes gemuilkorfd en de oppositiepartijen zal men vervolgen en opjagen tot aan het einde van de wereld. Ze hebben er zelfs een inquisitiebureau voor opgericht de GEDAPO (gedachtenpolitie) het CGKR noemen ze het. En het laatste gaan ze de sites aanpakken, daar is Peter Van Velthoven (SP.a) nu mee bezig.

 

Maar criminelen krijgen alle rechten. Zorg ervoor dat een inbreker in uw huis niet ten val komt of het leven laat. De familie of de inbreker zelf zou u wel eens kunnen vervolgen voor slagen en verwonding.

- Loop niet met een MP3 speler door de stad, het is uw eigen schuld dat ze u doodsteken met een mes. (Joe Van Holsbeeck)

- Ga geen geld afhalen aan de automaat, het is uw eigen schuld dat ze u met een ijzeren staaf de hersenen inkloppen. (Patrick Mombaerts)

- Loop niet zomaar in de stad rond, het is uw eigen schuld dat ze u neersteken. (Glenn Wijnants)

-  Neem de bus op eigen risico, dat ze u met 5 man doodtrappen heb je dan maar zelf gezocht  (Guido De Moor)

- Vraag niet als MIVB agent aan een reiziger om zijn muziek wat stiller te zetten. Als u elkaar getrapt wordt is het uw eigen schuld. (naam MIVB agent niet bekend)

- enz...........

 

En als ze dan eens iemand oppakken, zoals de moordenaar van Joe dan laten ze hem uitstapjes doen. Dan mag hij een hele dag leuke dingen doen als beloning omdat hij het leven heeft benomen van een 17 jarige die het lef had om met een MP3 speler rond te lopen.

En zelfs onder massale verontwaardiging zegt de directrice van dat vakantiepark doodleuk dat ze zich er niet van aantrekt en gewoon verder blijft doen met de uitstapjes.

 In Het Laatste Nieuws gunt een gewezen opvoeder van de gesloten instelling “De Hutten” van Mol ons een blik in de interne keuken. De man die er als idealist begon heeft geen hoog petje meer op van hoogdravende ‘pedagogische projecten’. “Op papier klinkt het allemaal mooi, maar in de werkelijkheid merk je er maar weinig van.”

Volgens de getuige is er een nijpend gebrek aan geld, middelen, deskundige en gemotiveerde opvoeders en vooral… visie. “Het is het opvoedingssysteem dat niet deugt in ons land. Het is veel te laks. Opsluiten en zorgen dat de boel niet al te zeer uit de hand loopt: dàt is de boodschap. Het enige wat die jongeren er leerden, was het criminele gedrag van anderen.”

Het feit dat nogal wat jongeren van vreemde origine in de instelling belanden, vergemakkelijkt de zaak er ook al niet op. “Er was een enorm taalprobleem. Ruim de helft van de jongeren in Mol sprak Arabisch, Pools, Roemeens… De opvoeders konden niet met hen communiceren en die gasten weigeren Nederlands te spreken. Hoe kan je nu iemand heropvoeden als je elkaar niet eens begrijpt. Uitzichtloos!”

Maar dé kern van het probleem is de softe aanpak. “Jonge criminelen worden te zacht aangepakt. Of nog beter: ze worden helemaal niet aangepakt.” Zowel in Nederland als in België plukken we nog altijd de (rotte) vruchten van mei ’68. Volgens links zijn jonge criminelen immers het ‘slachtoffer van de maatschappij’. De gevolgen van die misvatting zijn desastreus. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

 

11:42 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-06

Mag er ook eens gelachen worden?

Een slimme baby.
 
The Missing Link

 

Als je nu even tijd neemt en je bekijkt de bovenstaande foto iets langer. Het eerste dat me opviel was de heldere blik in de ogen van onze verre voorouder, de rechtse bedoel ik dan.

Nee serieus nu, VDL heeft hier een blik alsof hij weer aan de joints heeft gezeten. Zou het door het gebruik van "realiteitsontlopende" middelen komen dat zijn beleid en uitspraken ook zo onrealistisch zijn?

12:16 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vanaf september mag de moordenaar terug op stap.

Onze kinderen die zich voorbeeldig gedragen, en terug op de schoolbanken zitten te suffen blijven maar pech hebben. De moordenaar van Joe mag in september wer allerlei uitstapjes gaan doen op de kosten van de staat. Lekker leuk een hele dag gaan Moutainbiken, of bowlen, scarten, zwemmen, naar de voetbal gaan, een bioskoopje meepikken, enz....

 

En dan mag je als ouder uitleggen, waarom misdaad niet loont.

 

In HLN van gisterenstond een lezersbrief van een 13jarige jongen die schreef dat hij met zijn zakgeld geen ticket voor de Rode Duivels kon kopen, maar dat hij nu wist wat hem te doen stond.... 

 

What the f*ck mevr. Onkelinx

 

 waar bent u in godsnaam mee

 

bezig??

 


 

"Mariusz O., de 16-jarige Poolse medeverdachte in de moord op Joe Van Holsbeeck (17), mag vanaf 15 september weer op uitstap. "De schorsing die het Brusselse hof van beroep ons oplegde, geldt maar tot half september. We zullen het gedrag van de jongen dan opnieuw evalueren. Hij zal allicht weer kunnen deelnemen aan activiteiten buiten de instelling", zegt Marie-Claude Crollen, directrice van de jeugdinstelling in Kasteelbrakel. Bron:HLN"

11:03 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Met dank aan de socialisten.

Met dank aan de socialisten.

 

Als je kritiek durft te uiten op de socialisten dan zal men die niet snel weerleggen, men zal de kritiek ook niet ontkennen. Het valt ook niet te ontkennen. Maar men zegt dan radeloos “Jamaar, we staan toch bij de top 10 van meest welvarende landen van de wereld”. Ze vermelden er wel niet bij uit welke statistiek dit komt, gaat het om (IMF, Unesco, CBE) en wat die welvaart dan wel zou inhouden zeggen ze er ook niet bij.

Nu als we die welvaart uitsluitend mogen danken aan de socialisten dan mogen we ook de volgende evolutie op rekening schrijven van de socialisten!

 

Er is alleszins wel een fameuze verarming aan de gang in België en die cijfers citeer ik graag met bronvermelding, nl. bij de NBB (de Nationale Bank van België en recentelijk ook van de grote arbeidsersvriend en socialist den Bats) : de goudvoorraad van dit land slinkt met de minuut. Enkele voorbeelden :

 

1988 - 1303 ton goud

1992 - 973 ton goud

1996 - 596 ton goud

1998 - 297 ton goud

2005 - 218 ton goud

(Met dank aan Ray voor de info)

10:40 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-08-06

Something is rotten in the state of Belgium!

Eén ding snap ik niet. Er zoveel mensen die hun hele leven hebben gewerkt en afgedragen en die nu mogen leven van een karig pensioentje of leefloon. Maar crapuul dat moorden pleegt en andere mensvriendelijke dingen. Mogen op de kosten van de staat naar de bioscoop, ze mogen gaan bowlen, ze mogen gaan mountainbiken , ze mogen gaan fitnessen, ze mogen naar de internationale voetbalmatchen, enz.....

 

Waarom zou men nog gaan werken en mooi afdragen? Die gasten kunnen zich meer permitteren dan de brave burger? Het enige wat je moet doen is zorgen dat je toegang krijgt tot één van de "staatsvakantieparken".

 

Dat laatste is wel moeilijker dan gedacht vermits "kleine" criminaliteit nog niet eens meer vervolgd wordt. Om goed te zijn moet je dus al een gewapende overval met gekwetsten plegen, of een moord begaan zoals de moordenaar van Joe. Maar de beloning is dan ook evenredig.

Je krijgt er een luxueus verblijf voor in de plaats met tal van uitstapjes.Of zoals Shakespeare het zou verwoorden:

"Something is rotten in the state of  Belgium"

12:36 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |