02-09-06

Lang leve dit socialistische paradijs!

We zijn weer eens de beste, de beste omdat we het hoogste negatieve werkeloosheidscijfer hebben. 8,7 % werklozen en het blijft stijgen. Er zijn wel landen zoals Frankrijk 8,9%, Griekenland 9,2%, Slovakije, 14%, Polen 15% maar bij die laatste vier gaat het dus, in tegenstelling met ons, wel flink de goeie kant op.

 

Er is dus een enorm probleem. Volgens Eurostat, het Europees statistisch bureau is België zijn er maar vijf Eu-leden waar de werkeloosheid toeneemt. Groot-Brittanië, Luxemburg, Cyprus en Hongarije. Maar in die landen ligt de werkeloosheid dan weer een pak lager.

 

Volgens mij is dit te wijten aan de hangmat mentaliteit van sommige mensen. Let wel ik scheer niet elke werkloze over dezelfde kam, maar er zijn een hoop mensen die dit systeem gebruiken om in het buitenland (thuisland) winkeltjes uit de grond te stampen.

En ik citeer van de Website van Bart Debie:

'De Belgische Turken plegen massaal RVA-fraude', is dan ook geen uitspraak van mij, maar van H. een in het Antwerpse gevestigde Turk. H. nam Nancy Verrijke mee tijdens een korte rondleiding en vertelde hoe dom wij Belgen eigenlijk wel zijn. Heel veel Turken wonen in België en genieten van een werkloosheidsuitkering . Voor de Belgische staat zijn zij dus sukkelaars die maar geen werk vinden. Terwijl zij hier aan 'den dop' zitten, openen zij in Turkije een of meerdere winkels of gaan aan de slag in de winkels van familieleden. Goed gezien van die jongens. Hier een maximum uitkering genieten en nu de stempelplicht afgeschaft is, ginder rustig bijkomend geld gaan verdienen met een winkel.

H. is geen alleenstaand geval want zoals gezegd nam hij Nancy Verrijke mee op 'rondleiding'. Zo kwam ze terecht bij een kledingzaak, een juwelier, een lederhandel, enzovoort. Allemaal Antwerpse Turken die hier een werkloosheidsuitkering ontvangen via de RVA en die in Bodrum veel geld verdienen in hun winkels.”

 

Dit is wat men moet aanpakken, dit is wat ons zorgvuldig opgebouwd sociaal opvangnet doet scheuren. Maar dat is buiten de socialisten gerekend zij durven hun kiezers niet tegen het hoofd stoten en weigeren elk stap om dit probleem op te lossen. Het is zelfs niet bespreekbaar want dan ben je racist. En als je de sticker racist krijgt opgekleefd kunnen ze de GEDAPO op je afsturen.

 

Lang leven dit socialistische paradijs. Werknemer/zelfstandige ga maar werken, laat u maar uitmelken, de rest van de wereld is er goed mee!

 

Nota voor het inquisitiebureau:

Ik leg niet de schuld bij de mensen die van dit systeem profiteren, ik leg de schuld bij degene die dit mogelijk maken en weigeren er iets aan te doen. De PS en SP.a dus.

11:06 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

OelalaKeskesè Bij uw artikel ontbreken jammer genoeg de foto's. Vergeten te uploaden?

Gepost door: Boekanier | 08-09-06

De commentaren zijn gesloten.