03-09-06

Waarom nog stemmen deel II

Dit stukje wil ik u toch niet onthouden.

"Wilfried Dewachter van de K.U.L. In het tijdschrift Burger, Bestuur & Beleid wees hij erop dat het kiesstelsel voor de provincieraden alleen begrijpelijk is voor technocraten, en dat er te veel en te kleine kiesdistricten zijn, sommige met amper 30.000 kiezers. Bovendien, zegt Dewachter; liggen de nieuwe provinciale coalities door het cordon sanitaire nu al vast: na 8 oktober zal elke Vlaamse provincie bestuurd worden door een tripartite van VLD, SP.A en CD&V. Het is allemaal al achter de schermen afgesproken, net zoals in vele gemeenten. Sommige provincies lanceren nu dure campagnes om zichzelf te promoten en de kiezers te wijzen op het belang van de provincieraadsverkiezingen. Maar die verkiezingen zijn er alleen nog voor de schone schijn. Het is allemaal al geregeld, in het geheim, achter de rug van de kiezers om."

 

Zover zijn we dus, gaan kiezen is er nog juist voor de schone schijn.

Of zoals Janice op haar webblog duidelijk maakt.

02-09-2006 Algemeen
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken... De strategie van Leterme door Janice Laureyssens http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/


Leterme: " Maak je geen zorgen, Di Rupo. Geef nu toe, was dat geen knappe strategische zet? Ik kan op die manier een heel deel flaminganten aantrekken, die anders op het Vlaams Belang zouden stemmen!"

Di Rupo:
"Ah, oui! Très bien! Ik heb ook gespeeld mijne rôle zér goet, hein?
Die stupide flamingant trappe daarin, maar miskien niet allemaal!"


Leterme: "Niet erg! We hebben toch al voorakkoorden, de verkiezingen dat is maar om de schijn van een democratie op te houden naar het buitenland toe"

Verhofstadt (denkt): "Die begint hier het klappen van de zweep te kennen, ik zal op mijn tellen moeten passen..."

11:51 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.