15-09-06

Een nieuwe sport?

De socialisten hebben weer iets nieuws gevonden om het Vlaams Belang te bekladden.

Verscholen in de uithoek van Vlaams-Brabant, tussen Limburg en de taalgrens, ligt Landen. Gerard Collette een socialist in hart en nieren heeft zich samen met zijn dochter en schoonzoon op de lijst van het Vlaams belang laten zetten.

 

Altijd socialist geweest… Nu op zich is dat niet erg, er zijn wel meer mensen die na jaren rood gestemd te hebben plots het licht zien en op het Vlaams Belang stemmen. Maar toch, een “Die Hard” socialist die zich plots zonder te weten op de lijst van het Vlaams belang komt. Nee dit maak je mij niet wijs!

 

Ik denk eerder dat deze socialist zich op de lijst heeft laten zetten om zo het Vlaams Belang te kunnen beschuldigen van rare praktijken.

Dit is zijn verhaal:

"Een week of vijf geleden kwam hier iemand van het Vlaams Belang aan de deur", vertelt Gerard Collette. Samen met zijn dochter en schoonzoon woont hij in de deelgemeente Attenhoven. "Ik kende die mens niet, maar het regende pijpenstelen, dus heb ik die man even binnen gelaten. Hij wou weten of we geen lid wilden worden van het Vlaams Belang. Hij gaf tien euro aan wie zich lid wou maken. We hebben dan maar getekend en we hebben uiteindelijk twintig euro gekregen voor ons drieën. Bij het buitengaan zei die man ineens dat we de plaatsen negen, veertien en vijftien zouden krijgen op de lijst. We wisten niet waar hij het zo plots over had. We voelen ons echt bedrogen."

 

Wie geloofd nu zoiets??? Buiten de hoernalisten van De Morgen die hier weer een grote emmer modder hebben gevonden om mee te smijten.

 

Neen, dit zou wel eens de nieuwe sport kunnen worden. Zet je op de lijst van de tegenstander en een paar weken voor de verkiezingen zeg je dat ze je bedrogen hebben, dat je helemaal niet op lijst wil staan, zeg dat ze u geld hebben gegeven om te tekenen….

 

Tenslotte wat voor een socialist is dat eigenlijk die zich laat betalen om lid te worden van de gehate tegenpartij? Heeft die man dan helemaal geen waardes? Is die “Die Hard” socialist dan niet meer dan een geldwolf…..?

Het is dan ook een socialist en socialisten en geld…..

 

-------------------------------------------------------
Update:

Niets is minder waar. De betrokkenen hebben de voordrachtsakte getekend en wisten vanzelfsprekend dat zij op de lijst van Vlaams Belang zouden staan. En geef toe, wie mee op campagne trekt naar een plaatselijke braderij én opdaagt voor een fotosessie om een groepsfoto te laten maken met de kandidaten van de lijst, kan toch moeilijk beweren dat hij of zij “erin geluisd” is. De bewering dat het Vlaams Belang die mensen zou hebben betaald om lid te worden van de partij, is ronduit grotesk en hebben de betrokkenen naar eigen zeggen ook nooit gedaan.

Mogelijke verklaring voor dit verhaal is de intimidatie die betrokkenen hebben ondervonden van enkele socialistische kandidaten, die lieten verstaan dat zij met hun kandidatuur op de Vlaams Belang-lijst wel eens problemen zouden kunnen krijgen.

Joris Van Hauthem
Perswoordvoerder

13:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.