19-09-06

Cordon sanitaire wat is dat eigenlijk?

Een cordon sanitaire is een methode waarbij men een ongewenste situatie probeert te isoleren. Het woord schutkring gebruikt men ook regelmatig. In de normale wereld gebeurt dit bijvoorbeeld in de veehandel als er ergens besmettelijke dieren zitten, die de pest hebben. Daar mag dus niemand mee in aanraking komen

 

Dat is dus een cordon sanitaire. Hier in België bekijkt men één miljoen mensen als dieren die aan de pest lijden. Dit is bvb ook goed te merken aan de uitspraak van Karel Degucht die de Vlaams Belang kiezer omschreef als “mestkevers”. Of de uitspraak van Louis Tobback die zei “dat alle middelen goed zijn om hen te bestrijden”.

 

En OK als de politieke tegenstanders grove uitspraken doen… Daar kan ik nog mee leven. Maar dat de staatspers meedoet aan dit spel is veel moeilijker te verwerken. Op die manier krijg je een heel  propagandasysteem zoals bij de NSDAP. Zo schreef Yves Desmet nog niet zolang geleden in zijn krant “Een welgemeende Fuck You aan alle Vlaams Belang stemmers”. Deze uitspraak heeft hem wel 32.000 lezers gekost, maar toch.

 

Goed, hier zitten we nu. Machtswellustelingen die uit schrik voor hun “pluche” zetel 1/3 van de bevolking buiten de samenleving zetten. Alleen maar omdat men de huidige machtshebbers geen gelijk geeft. Ze creëren een ongewenste situatie. Ongewenst omdat de huidige machtshebbers kans hebben om in de oppositie terecht te komen.

 

Nu weet ik niet of jullie geheugen nog goed is, het mijne faalt al af en toen.

Maar nog niet zolang geleden werd hier in België een journalist van Radio Mille des Collines uit Rwanda veroordeeld omdat hij zijn politieke tegenstanders voor insecten had uitgescholden. Wel in België mag men de 1 miljoen mensen die achter die schutskring zitten uitschelden voor insect zonder dat daar een haan over kraait.

Commentaren

Mestkevers In het oude Egypte symboliseerde de mestkever het leven en de wedergeboorte. Daar zal De Gucht zeker niet aan gedacht hebben!

Gepost door: Metten | 19-09-06

Yves Besmet die welgemeende Fuck you kwam volgens mij niet van Yves Desmet, maar van Walter Pauli. Die is nog veel dommer dan Yves.

Gepost door: pollepel | 25-09-06

u hebt het over 1 miljoen vlaams belang kiezers die als dieren behandeld worden. Hoe zou u de manier waarop het vlaams belang migranten, allochtonen, holebi's e.d behandeld omschrijven?
Sorry, ik ben geen voorstander van het cordon sanitaire maar wat u probeert te verkopen is extra lullig!

Gepost door: bassics | 13-12-06

@ Bassics Kent u het standpunt wel van het Vlaams Belang ivm met migranten, allochtonen, holebi's e.d?
Ik denk het niet, wist u dat er homo's en migranten op de lijst staan van het Vlaams Belang? Nee waarschijnlijk wist u dat ook niet. U weet alleen wat de politiek correcte pers u door de strot schiuft. ;)

Gepost door: WB | 13-12-06

dat er homo's en migranten op de lijst van het vb staan wist ik zeker, maar er zijn een hele hoop werklozen die ook op de lijst staan van het vlaams belang, maar ik vermoed nu niet dat het vlaams belang werklozen steunt:s
Het vb discrimineert de eerder vernoemde minderheden en schildert ze af als de schande van de samenleving, of hoe zou u het correct willen omschrijven;)

De manier waarop het vb de minderheden(migr, hole etc) aanpakt: stront

Gepost door: bassics | 13-12-06

@ Bassics. Foute informatie U bent echt wel fout ingelicht in uw informatie over het Vlaams Belang.
1) Het Vlaams Belang steunt de werkloze zeker. Het is de hangmat mentaliteit die ze aankaarten. Maar de werkloze niet. Natuurlijk zijn er een hoop linkse schoffie's die zich in de hangmatmentaliteit koesteren ze willen niet gaan werken ze vinden het prima zo. Maar die hebben niets te maken met de werkloze werknemer!
2) Migranten worden zeker niet afgedaan als een schande voor de samenleving, waarom zou een migrant op de lijst van het Vlaams Belang gaan staan als deze partij hem/haar een schande vind. Hetzelfde voor homo's.
3) Geef mij eens een voorbeeld waar het Vlaams Belang de minderheden afschilderd als een schande voor de samenleving!

Gepost door: WB | 15-12-06

De commentaren zijn gesloten.