20-09-06

Dan weet je het wel zeker?

Waarom is criminaliteit zo aantrekkelijk in België? De GVA geeft zonder het te beseffen het antwoord.  Lees even mee:

 

19/09 Rechter geeft dief geen werkstraf omdat die niet uitgevoerd wordt

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 26-jarige Tunesiër uit Luik een celstraf in plaats van een werkstraf opgelegd, omdat het volgens de rechter algemeen geweten is dat werkstraffen niet uitgevoerd worden.

19/09 Drie maal meer werkstraffen in Wallonië dan in Vlaanderen

In 2005 werden in Vlaanderen 694 werkstraffen uitgesproken tegen 2.122 in Wallonië. Dat blijkt uit het antwoord van Justitieminister Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag.

 

Wat is het nut van werkstraffen als ze toch niet uitgevoerd worden? Het geeft de crimineel het gevoel dat hij zich alles kan permitteren. Waarom zou je gaan werken als het gewoon uit de winkelrekken nemen toch geen straf opbrengt?

Het spreekwoord zegt: Misdaad loont niet. Behalve hier in België dan.

 

Dit is zo’n vraag waar mensen mee in het hoofd zitten:

“Op 01/02/04 was ik naar Liberty TV aan het kijken naar het
programma van
Jurgen Verstrepen tussen 11.00 en 13.00 uur. Daar zat in de studio Stefaan Declerck CD&V en Ludwig Van Hove *  SP.A. Die laatste wist doodleuk te vertellen dat, "als een asielzoeker iets steelt bij een grootwarenhuis, betaalt het centrum de schade aan het warenhuis, en de asielzoeker wordt strafrechtelijk niet vervolgd." Nu heb ik wat verder navraag gedaan, en een zelfstandige wist te zeggen dat " Wanneer het 'incident' een bepaald bedrag niet overschrijdt, komt het 'centrum'
onmiddellijk tussen in de schade. Er wordt geen PV opgesteld. Enkel als de schade te hoog is, gebeurt dat wel. Dan moet de 'staatsverzekering' de kosten ophoesten."
Dus met andere woorden mogen die gasten uit onze winkels nemen wat ze willen, de staat betaalt wel. Kan dit zomaar, kan men in België zomaar ongestraft diefstallen plegen?
Wat moet ik daar van denken als gewone man die elke dag mag gaan zweten en zwoegen om op het einde van de maand te merken dat er niet veel overblijft. Ik zou ook graag zomaar alles mogen wegnemen. Dit is toch fundamenteel fout.
Hoe kan men nu de ene groep mensen zomaar alles laten wegnemen wat ze verlangen en anderen ervoor laten betalen?”

 

* Even opmerken dat de naam in het artikel Ludwig Van Hove waarschijnlijk Ludwig Vandenhove moet zijn.

11:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.