28-09-06

Socialisten maken zich weeral eens belachelijk!

U weet wel die dame op de Vlaams Belang folder die een rechtszaak tegen het Vlaams Belang begon omdat zij niet op de foto wou staan. Het heeft in alle kranten gestaan, op elke televisiezender is het heel uitgebreid in het nieuws geweest.

Wel die dame samen met de ABVV  was een mail-actie begonnen samen met de ABVV. Hieronder een de bewuste mail:

---------- Forwarded message ----------
From: Jo**** Fr**** <*****S@abvvmetaal.org>
Date: 26-sep-2006 13:53
Subject: FW: Folders Vlaams belang : Belangrijk
To: undisclosed-recipients

Beste Allemaal,

Moesten jullie die folder ontvangen hebben.  Sturen jullie aub het bewuste stuk naar mij ,om het dossier te verstevingen.  Het is om te weten hoever hij verspreid is.  Je kan hem kwijt op

KLein Ronsestraat  **

8553  Otegem.

Alleszins bedankt.

Ca*****.

----- Original Message -----

From: Ma*** Demu****

To: Sent: Monday, September 25, 2006 11:59 AM

Subject: Folders Vlaams belang : Belangrijk

Beste, over gans Vlaanderen zijn er folders verspreid van het Vlaams Belang.In  folder werd een foto  gepubliceerd van 1 van onze afgevaardigden (Carine Vaes) en dit zonder toelating van betrokkene

Door Carine zal met de hulp van een advocaat een kortgeding aangespannen worden tegen het Vlaams Belang in concreto tegen de verantwoordelijke uitgever Frank Vanhecke. De folders worden per gemeente verspreid en hier en daar in de folder wordt de naam van de gemeente of stad vermeldt waar het verspreid wordt.

In wezen bevat 95% dezelfde inhoud. Wij hadden graag van verschillende gemeenten of steden een exemplaar gehad.
Wij hebben al één exemplaar van Kortrijk en van Zwevegem. Wij hadden graag van verschillende gemeenten een exemplaar in ons bezit gehad en dit naar aanleiding van de rechtszaak die zal worden ingespannen.

Mogen wij u vragen om (waarschijnlijk in uw oud papier of vuilbak) het foldertje op te vissen. De folder is vierkant van formaat en heeft als titel: Leefbaar ....... (de  naam van uw gemeente). Indien mogelijk zo vlug mogelijk versturen of bezorgen aan uw secretariaat.  Of rechtstreeks naar ABVV-Metaal Wvl Conservatoriumplein 6 8500  Kortrijk.

Bij voorbaat bedankt voor de moeite.

Ma** Demu****

Gewestelijk secretaris ABVV-Metaal Regio Kortrijk

Conservatoriumplein 9

8500   Kortrijk

Telnr: 056/23.50.80.

 

Deze voormiddag moest de verantwoordelijke uitgever, partijvoorzitter Frank Vanhecke in hoogst eigen persoon, zich voor de rechtbank komen verantwoorden!

De media waren er ook... natuurlijk, want de partij moest zonodig nog even schade toegebracht worden, zo net vóór de verkiezingen! Da's vlug meegenomen, nietwaar!

 

De rechter in kortgeding dwong 'crimineel' Frank Vanhecke plaats te nemen in het beschuldigdenbankje: " Mijnheer Vanhecke, hoe zit dat eigenlijk? Zoudt u zich niet eens verontschuldigen bij deze dame (het 'slachtoffer' Carine Vaes) voor wat er gebeurde, tenzij u nu meteen met het échte fotomodel komt opdraven...!"

 

Brute pech! Want wil het toch wel niet lukken, zeker, dat de advokaat van het Vlaams Belang meteen het bewuste 'fotomodel' binnenriep: was toch zeker niet toevallig een bediende van het Vlaams Belang zelf, van wie enkele jaren geleden de bewuste foto geschoten was! Verbazing alom! Het slachtoffer had zich dus bij vergissing 'verkeerd' herkend op de foto in de propagandafolder van de partij!?

Alle moeite van het ABVV voor niks. Het ABVV dat zich verkneukelde en ervan uitging dat de partij wellicht niet wist wie ze ooit voor het fototoestel had gehaald...

Uitspraak volgt volgende week.

En opeens werd het stil in medialand... geen rechtzetting, geen commentaar... Stel je voor dat het bewuste 'slachtoffer' wél op die foto had gestaan... !?

De journalistieke deontologie is dus ver zoek... totnogtoe vindt geen enkele hoofdredacteur of journalist het nodig om enige journalstieke correctheid aan de dag te leggen en de 'zaak' recht te zetten. Zo gaat dat nu eenmaal in dit politiek-correcte apenlandje...

Eens benieuwd of en hoe de uitspraak van volgende week verslagen zal worden...

 

De tekst is deels van John Vrancken Vlaams Volksvertegenwoordiger

12:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: abvv, mail, vlaams, belang, rechtszaak |  Facebook |

Commentaren

ik dien klacht in tegen jullie blog! Die baby,met de tekst"denk aan mijn toekomst"aan de linkerzijde...DAT BEN IK ! Haal die foto weg , klootzakken!
Niemand gaf je de toelating! en ik ook niet!

Gepost door: tiberius | 28-09-06

Sorry Sorry maar die knoddige spruit ben ikzelf.

Gepost door: WB | 28-09-06

Sorry Sorry maar die knoddige spruit ben ikzelf.

Gepost door: WB | 28-09-06

Whoehaha, die onnozel sossen. Een Vlaams belang aan de macht komt is het gedaan met deze maffiapartij, daar hebben ze schrik voor.

Gepost door: Peter | 28-09-06

Tergend en roekeloos geding 'k Hoop dat dat madammeke goed mag betalen wegens tergend en roekeloos geding. Er worden tegenwoordig al genoeg rechtszaken aangespannen om een ander te schaden. 2500 euro schadevergoeding dat het VB vraagt lijkt me weinig. Zet er nog maar een nul achter, want dit is hier duidelijk een voorbeeld van mensen die het gerecht misbruiken om anderen te schaden.

Gepost door: Fap fap | 28-09-06

Soevereine rechters Ik heb altijd geleerd dat een rechter soeverein oordeelt na het horen van de betrokkenen en verificatie van de bewijslast.
In Uw artikel is het duidelijk dat de rechter zijn oordeel reeds gevormd had bij aanvang van de zaak, nog voordat beide partijen gehoord waren.
Voor mijn part mag die rechter een sanctie opgelegd worden wegens zware beroepsfout!

Gepost door: Metten | 28-09-06

Hmm. Ik kan (mag ?) veronderstellen dat de media de uitspraak afwacht woensdag eerstkomend. Het is nog steeds geen zekerheid dat er géén beschikking in het voordeel van de eiseres zal komen ...

Wanneer deze rechter in kort geding inderdaad dergelijke opmerkingen maakte, gaat die inderdaad zijn boekje te buiten.

Het is geen dagelijkse kost, maar dergelijke vooringenomenheid komt vaak voor - ik spreek als ervaringsdeskundige ( :o )

Maar wat kan zijn sanctie zijn ? Een rechter is grondwettelijk beschermd en voor het leven aan geduid - het werd bij redactie van de grondwet geacht een bescherming in te houden van de burger tegenover de overheid, wanneer degene die moest beslissen niet door de overheid kon worden 'afgezet' of op een of andere wijze worden onder druk gezet.

Een schrijven naar de procureur-generaal over de gang van zaken kan misschien wel een tuchtonderzoek starten, maar dan nog ....

Gepost door: Hexy | 28-09-06

@ Hexy U hebt gelijk. De uitspraak van de rechtbank moet nog komen. En vermits het Brusselse rechters zijn zou ik er helemaal niet van verschieten als ze het Vlaams Belang financieel een slag willen toebrengen. Ook al komt het Vlaams Belang met het bewuste fotomodel op de proppen, de eiseres zal ook wel op te foto trekken, misschien al genoeg om de rechters, die tenslotte allemaal politiek benoemd, zijn hun broodheren te dienen.

Of zie ik dat fout en worden "gewone" rechters niet politiek benoemd?

Gepost door: WB | 28-09-06

Neef Verhofstadt op kieslijst Vlaams Belang Lees er alles over op mijn blog!!!!

Gepost door: erik | 29-09-06

@WB

Voor zover ik weet zijn er twee systemen, gerechtelijke stage & examen beroemsbekwaamheid. Beide door de hoge raad van de magistratuur ingericht.

Expliciet heeft de politiek daar niets mee te maken, doch impliciet durf ik daar wel eens aan te twijfelen....

De facto doet men daarbij imho wat men wil, zeker gelet op het mondelinge examen.

Of hoe komt het dat zoon/dochter van .... bijna onmiddellijk door een examen raakt, terwijl bekwame mensen die reeds als rechter zetelden 5, 6 ... maal moesten proberen - ze zetelden reeds als rechter in godsnaam, wil dat zeggen dat ze niet bekwame mensen als rechter lieten zetelen - mensen die pas na 5-6 x examens bekwaam werden ?


En dit gezegd zijnde, mag men het kind niet met het badwater weggooien - je moet ook vaststellen dat een gans pak rechters correct zijn .

Gepost door: Hexy | 29-09-06

De commentaren zijn gesloten.