01-10-06

Indoctrinatie in de Vlaamse scholen

Het onderzoek van de KUL toont aan dat dit soort desinformatie NIET werkt, maar ik geef het effe mee :
In MAKS, een boekje van de overheid dat aan alle Vlaamse scholieren wordt uitgedeeld staat elke maand opnieuw een hoop gezwam. Ook in de uitgave van september is het niet anders. Het boekje telt 32 bladzijden, waarvan :
- "Hoe word ik racist ?" : 2 bladzijden : een opeenstapeling van vooroordelen tegen mensen met een eigen mening.
- "Heel onze samenleving is racistisch" : 2 bladzijden, waarin 6 "verdraagzame" mensen hun haat mogen spuien ten aanzien van diegenen met een andere mening.
- "Ma, ik ben een pot" : 2 blz, waarin reclame gemaakt wordt voor homoseksualiteit
- En dan nog zo hier en daar wat kleinere kadertjes omtrent de verkiezingen (met "duiding" uiteraard)

Om een smaakje te geven van hoe het eraan toegaat geef ik effe het artikel "Hoe word ik racist ?" mee. Je zal zien dat men probeert om jongeren met een maatschappijkritische mening "belachelijk" en "niet cool" te maken. Let bvb vooral op stap 4 en 5 van het 5-stappenplan. Van indoctrinatie gesproken. Dit kan tellen.


quote:


Hoe word ik racist ?

Antwerpen op een zonnige donderdag in mei. Hans Van Themsche (18 ) beent in zijn lange zwarte jas door de straten van de stad en haalt een wapen boven. Hij vermoordt een blank kind en haar zwarte oppas, en verwondt een Turkse vrouw. Vóór hij zelfmoord kan plegen, pakt de politie hem op. In zijn afscheidsbrief staat racistische praat. "De Hans die wij kennen, doet zoiets niet", fluisteren twee vriendinnen geschokt. Hoe wordt een stille jongen een koele moordenaar ? En kn iederéén een racist worden ? Ja, dat kan.

HOE WORD IK EEN RACIST IN 5 STAPPEN ?

Stap 1 :
Sluit jezelf af van anderen en maak jezelf wijs dat je meer waard bent dan de rest.
Door tegen zichzelf te zeggen dat ze beter zijn, onderdrukken racisten hun schrik voor wie anders is dan zijzelf. racisten zijn angsthazen die zich stoer voordoen.

Stap 2 :
Zoek racistische vrienden.
Alleen voel je je bang, en méér bange mensen met een grote mond geeft een veilig gevoel. ("Waarom zijn zoveel mensen dom ? Omdat het veilig is met veel te zijn.")

Stap 3 :
Stop met denken.
Politici zijn allemaal zakkenvullers, 'censuur' zijn profiteurs, homo's zijn vies, blondjes dom. Van zwart-wit-gedachten word je vanzelf een extremist, en je spaart je hersens want het kost minder inspanning bij het denken.

Stap 4 :
Geloof extreme praat in de media.
"Marokkanen willen niet werken." "Alle moslims zijn fundamentalisten." Of : "Buitenlanders profiteren van de ziekenkas". veel stellingen van racistische politici in de media zijn nog nooit bewezen. Toch geloven racisten hen, omdat het gemakkelijk en goed klinkt.

Stap 5 :
Sla er op als je het met woorden niet kan halen.
Omdat de realiteit veel ingewikkelder is dan een racist zich kan voorstellen, kan hij/zij niet mee in ingewikkelde gesprekken en discussies. De enige taal die hij dan nog spreekt is roepen, schelden en slaan.

IEDEREEN KAN HET

Wij hebben allemaal schrik van wat we nog niet kennen - de één al wat meer dan de ander.Een racist is iemand die toegeeft aan die schrik. In plaats van nieuwsgierig en avontuurlijk te zijn, sluit de racist zich op in zichzelf, en toont zijn/haar schrik door "de ander" verdacht te maken, aan te vallen, uit te lachen, te pesten (of extreem : te vermoorden). Die ander kan een "migrant" zijn, maar ook een jongen met een handicap, een homo, een punk, een oue man - iedereen eigenlijk die ook maar een beetje anders of vreemd is.
Racisme is geen typisch blank verschijnsel : iederéén kan een racist zijn, of je nu blank of bruin, moslim, jood, atheist of katholiek, meisje of jongen bent.

WAT IS RACISME ?

Mensen verschillen. Sommige verschillen zijn biologisch : man of vrouw, groot of klein, dik of dun, blond, bruin, zwart of rood. Bij andere verschillen ligt dat moeilijker : (kans)armen, mensen met een handicap, kinderen met leerstoornissen. Toch is, onanks de verschillen, elk mens gelijkwaardig. Wie mensen omwille van verschillen en vooroordelen ongelijk behandelt en minder kansen geeft, discrimineert. Wanneer je iemand discrimineert op basis van zijn of haar huidskleur, afkomst of nationaliteit, spreekt men over racisme.

EERSTE HULP BIJ RACISTSCHE GEVALLEN

[i]Een racist heeft vaak de hulp nodig van anderen om van zijn/haar vooroordelen af te raken en weer "gezond" te worden. Help hem of haar ! Kom je een racist tegen of hoor je iemand een racistische uitspraak doen, handel dan zo :

1. Blijf kalm, loop niet weg en luister. Word nooit boos, toon liever medelijden want deze mens is bang en weet niet wat te doen met zijn/haar schrik.

2. Al doen ze stoer, toch zijn racisten onzeker. Daardoor worden ze snel kwaad als ze vermoeden dat je hen niet serieus neemt, hen bedreigt of beledigt. Laat hem of haar daarom uitpraten, zelfs al vind je zijn of haar ideeen dom of belachelijk.

3. Maak aan de racist duidelijk dat je zijn/haar mening niet deelt. Geef rustig nieuwe en juiste informatie. ("Ongeveer 10 % van de bevolking is niet-belg, niet meer en niet minder. Nederlanders vormen daarvan de grootste groep.") Informeer je goed.

4. Discussieer niet, stel open vragen. Zeg niet "Het is achterlijk om te denken dat alle problemen opgelost zijn als we de Marokkanen terugsture naar hun land." maar wel "Denk je écht dat alle Marokkanen slecht zijn ?" en "Waarom denk je dat ?" en "Heb je dat zelf meegemaakt of van horen zeggen ?". Laat de racist bewijzen en verantwoorden wat hij/zij beweert.

5. Leer de racist nadenken. Racisten hebben moeite met genuanceerd en kritisch denken, zij kunnen alleen zwart-wit denken. ("Ze moeten zich maar aanpassen"). Stel daarom veel vragen : zo help je de racist zijn/haar hersenen te trainen.

6. Bied je vriendschap aan. Veel racisten zijn eenzame mensen die steun zoeken bij gelijkgzinden. Als ze door iedereen afgewezen worden, kunnen de stoppen doorslaan. Ga zo'n mens daarom niet uit de weg, maar zoek er juist contact mee.

7. Adopteer een racist. Nodig hem/haar eens uit op een feestje van jou en je vrienden. Zo haal je de racist uit zijn isolement en help je hem/haar om andere mensen te vertrouwen, zelfs al zien ze er anders uit of hebben ze een afwijkende mening.


Vwalla, van stereotiepe veralgemening gesproken, zeg... Ze denken blijkbaar echt dat de jongelui dit gezwam pikken. En dan maar verschieten dat de Vlaamse jongeren zich een eigen mening vormen. Ah ja, als ze 't van dit soort "ruimdenkendheid" moeten hebben zijn ze er vet mee.
Letterlijk staat hier geschreven : wie de multikul niet toejuicht is een domme, zielige, vereenzaamde, asociale, gewelddadige, bekrompen schrikschijter die niet kritisch kan denken.
Ze staan er blijkbaar geen seconde bij stil dat juist het kritisch denken noodzakelijk is om niet als een blind schaap mee te dollen met de multikul-lofzang die zo uitvoerig opgedrongen en gepromoot wordt.
Of hoe de overheid zich in de eigen voet schiet, keer op keer. Averechts effect gegarandeerd. Alleen jammer dat dergelijke rommel van onze belastingen wordt betaald

 

Auteur Abramis Brama via PI

11:39 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Eerste hulp In stelling 3 zou ong 10% van de bevolking van vreemde afkomst zijn, waarvan de grootste groep Nederlanders. Als men van die 10% de inwoners van de EU, die op een wettelijke basis in ons land verblijven aftrekt, zou het aantal niet-EU vreemdelingen uiterst klein zijn en te verwaarlozen!
Ik vind dat een stukje raddraaierij om U tegen te zeggen. En zoiets verspreidt men op onze scholen?

Gepost door: Metten | 01-10-06

Ik snap niet dat dit kan! Moeten ze de jongeren dan al beinvloeden van kleins af aan???

Schandelijk.

Gepost door: Lawrence | 03-10-06

Wat is dit voor een zever. Ik ben student en ook ik lees Maks. "Ma ik ben pot", RECLAME voor homoseksualiteit?

De reinste zever. Het enige doel dat deze artikels hadden is om deze onderwerpen een beetje meer van het taboe af te schuiven, wat dringend nodig is in deze maatschappij. Van dat stappenplan van racisme is ook geen éne moer aan. Ik lees nooit zulke dingen in Maks.

Maar, maak jullie dat maar eens duidelijk...

Gepost door: Eline | 28-02-09

De commentaren zijn gesloten.