17-10-06

De tijd van toen

Thuis heb ik nog een ansichtkaart

Waarop een kerk, een kar met paard

Een slagerij J. van der Ven

Een kroeg, een juffrouw op de fiets

Het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets

Maar het is waar ik geboren ben

Dit dorp, ik weet nog hoe ’t was

De rustige kinderen in de klas

Een kar die ratelt op de keien…”

 

Met weemoed denk ik soms aan vroeger. Vroeger toen er nog verschil was tussen politie en rijkswacht. Toen had men nog respect voor de politie. Toen kon de agent je nog een preek geven bij een inbreuk op de verkeerswet en je laten gaan met een verwittiging.

Toen belde men de rijkswacht als er een paar boerenzonen op de vuist gingen als ze teveel gedronken hadden. De rijkswacht roefelde daar eens goed door en stelde achteraf vragen. Toen had men nog respect.

 

Nu geeft de politie je geen verwittiging meer, ze schrijven je onmiddellijk een boete en je mag 150€ betalen. Er word niet meer gepraat. Behalve als het om ernstige misdaden gaat dan praat men, je krijgt alternatieve straffen die meestal niet worden uitgevoerd. De man die zijn vrouw en kinderen wat meppen geeft in naam van de “eer” krijgt een zalvende babbel en laat men terug naar zijn gezin gaan zodat die lekker kan verder meppen.

 

Politie lokt men in de val en krijgen slaag van een 30 tal “jongeren”, auto’s in brand steken… Het haalt het nieuws nog niet meer. Ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor die nieuwe “sport” naar hier komt overwaaien.

 

Ik verlang terug naar de rijkswacht, ze gingen er soms met de grove borstel door maar er was respect. Nu hebben we een knuffelbeleid en het enige wat de politie in de plaats krijgt is haat en walging. Waar is die goede oude tijd?

16:26 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.