25-10-06

Persvrijheid in België volgens RZG

Volgens Reporters zonder grenzen is de persvrijheid in België gevoelig verbeterd. Die organisatie stelt jaarlijks een lijst op, op basis van de relatie tussen overheid en pers.
Vorig jaar is ons land vier plaatsen gestegen tot een gedeelde 14e plaats. Toch wordt het bronnengeheim nog vaak geschonden, zegt Reporters Zonder Grenzen.

 

Dan moet u wel weten dat de Belgische afdeling van Reporters Zonder grenzen in het perscentrum zit, opgericht en beheerd door de Brusselse federale overheid.

Dat de relatie tussen overheid en pers verbetert is zal niemand meer verwonderen. Alle kritische reporters zijn monddood gemaakt, en de rest gedraagt zich als slaafse prostituees die alleen de informatie doorgeeft die hun pooier in dit geval de regering aan hen oplegt. Het is de overheid die bepaald wat de pers mag en moet schrijven.

Rudi De Ceuster ex-Directeur-Generaal van het Agentschap Belga schreef daar een mooi stukje over.

Commentaren

reporters of journalisten Ik heb zeer slechte ervaringen met deze mensen en wens zeker met hen nooit meer nog kontakt te hebben.

Het zijn sensatie zoekers die alles doen om de kranten verkoop te doen stijgen,maar erger nog ze hebben van mijn waarheid leugens gemaakt.

Ze hebben mij openbaar vernederd en belachelijk gemaakt tegenover mensen die mij hielpen,ze maakte me belachelijk tegenover een professor en tegenover de rechtbank.
Die journalisten hebben mij toen schade toegebracht omdat zij mijn verhaal anders afdeden dan ik het verteld had en maakten mij tot leugenaar.

Aan elk verhaal geven ze een draai maakt hen niet uit dat ze mensen kwetsen of belachelijk maken en dat trutje van het nieuwsblad een onderkruipster van het laagste soort heeft mij tegenover gans Belgie belachelijk gemaakt,en in plaats de waarheid de schrijven heeft ze mij laten doorgaan als leugenaar.

Zo'n mensen zijn niet waard de naam mens te hebben of te dragen,dat is ongedierte dat zich onder een steen moet schuil houden,zoniet vertrap ik hen.

Mischien heeft ze het gedaan met reden om de staat het voordeel te gunnen.
Dat noem ik nu echte smeerlapperij en hoop dat ze ooit haar nek breekt en krepeert.

Frans

Gepost door: frans | 25-10-06

GELUL Ik vind dit pure gelul Het slaat nergen op!!

Gepost door: Miss-Sammiey | 18-02-07

De commentaren zijn gesloten.