31-10-06

"Comité voor een andere politiek" gewoon de nieuwe nazi's?

U hebt ongetwijfeld gehoord van de nieuwe strekking die Jef Sleeckx (SP.a) op poten heeft gezet. Die nieuwe strekking “Comite voor een andere politiek” is een extreem linkse beweging die aan de ene kant het socialisme hoog in het vaandel draagt en aan de andere kant de nationalistische pravda als link gebruikt.

Laten we even “googelen” Type gewoon “Pravda” in. En zet de zoek mogelijkheden op “Pagina’s uit België” en druk enter.

pravda1

Bovenaan ziet u nu de link “Pravda Online” staan. Klik daarop en kijk waar je terecht komt. Juist bij de andere politiek van Sleeckx & Co.

pravda2

 

Op zich zou je denken, “en wat dan nog”? Maar als je nu verder zoekt naar de aard van de “pravda” zal je kunnen terugvinden dat dit een Russische nationalistische beweging is De Pravda werd opgericht door Lenin, met als doelstelling de vereniging van de arbeiders tegen de monarchie in Rusland. Het eerste nummer verscheen op 5 mei 1912 en het blad bereikte al snel een oplage van meer dan 130.000 exemplaren. Tijdens het Stalin-tijdperk was de krant een propagandainstrument. . Sinds 1996 verschijnt er een nieuwswebsite onder de naam Pravda-5, die het nieuws vanuit een nationalistische invalshoek weergeeft. Hiernaast zijn er in andere ex-sovjetstaten ook pravda's gelanceerd, zoals Litouwen en Oekraïne.

 

Als we de boel dus nuchter bekijken en we leggen alles op één rij dan heeft Sleeckx & Co hier een nieuwe nationaal socialistische strekking in leven geroepen. Nieuwe nazi’s dus.

pravda3
De nieuwe nazi's in congres?

 

Maar van Sleeckx & Co verschiet ik van niets meer. Zoals u wel zal weten heb ik hier een tijdje geleden de links blootgelegd tussen het “Comité voor een anderen politiek” en de  Hansbrugmilitie”. Ondertussen hebben ze die link al wel netjes verwijderd. De burger mag niet weten dat ze eigenlijk de nieuwe nazi’s zijn. Zo ben ik er ook van overtuigd dat de link tussen de Pravda en Sleeckx ook wel snel zal verdwijnen.

Commentaren

Eigenlijk ... Eigenlijk zit het iets anders in mekaar.

Ik had het op 11 oktober van vorig jaar voor het eerst over de Hansbrugmilitie (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/10/de-hansbrug-militie.html), op 14 oktober (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/10/zoals-beloofd.html en http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/10/extreem-links-en-beschaving.html), dan op 15 oktober (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/10/exit-hansbrug-militie.html), vervolgens nog eens op 25 oktober (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/10/hansbrug-mietjes.html), op 18 november (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/11/hansbrug-militie-roept-op-tot-geweld.html), op 19 november (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/11/hansbrug-militie-trekt-zn-staart-in.html), op 27 november (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2005/11/hansbrug-militie-kuist-zn-schop-af-en.html), en misschien nog een paar keer tussendoor.

Nu, in mijn bericht van 28 februari van dit jaar (http://frietmetstoofvlees.blogspot.com/2006/02/hansbrug-militie-het-debacle.html) schreef ik dat de koppeling www.dehansbrugmilite.be plotseling naar www.pravda-online.be liep.

Daar stond toen nog niets fatsoenlijks op, maar er was ook geen doorverbinding met het C.A.P. Ik vermoed dus dat de hansbrug-militie zo snel weer uit mekaar gevallen is als ze werd opgericht (gezien de problemen die ze over zichzelf hadden afgeroepen, mag dat geen verwondering wekken) en dat ze zich dan maar zijn gaan bezighouden met de randwerking van het CAP.

Gepost door: Björn Roose | 01-11-06

Eigenlijk ben jij wel een heel zielige jongen. Wat voor opleiding heb je gehad? Mijn jonger broertje snapt zelfs meer van politiek(en politieke stromingen) en geschiedenis dan u. Eigenlijk zonde dat ik hier mijn tijd insteek, want de helft is niet eens het lezen waard.

Gepost door: Sander | 04-02-07

De commentaren zijn gesloten.