06-11-06

Het verkeersboetesysteem in België.

Zoals iedereen wel merkt is een verkeersboete oplopen in België spotgemakkelijk. Even naar de post, 5 minuten te laat voor de meter en je hebt prijs. Het is alsof ze achter de hoek staan te wachten om de burger nog meer geld uit zijn zakken te kloppen. Even verstrooid 2 km/u te snel rijden en je hebt prijs, een boete. De automobilist is meer aan het zoeken naar flitspalen, verdoken flitscamera’s dan dat hij zijn/haar aandacht gebruikt om veilig te rijden.

En hoe komt dat? Wel dat is simpel sinds een paar jaar krijgen de politiezone’s een percentage van de boete opbrengst. Hoe meer ze schrijven hoe meer men als zone kan binnennrijven. De zonecommandanten geven hun agenten dan ook de plicht meer te schrijven. Een agent die niet voldoende schrijft krijgt dan ook een slechte beoordeling en grijpt op die manier naast een eventuele promotie. Wat doen de agenten dus…, schrijven, jacht maken op de automobilist die ze kunnen strikken. Zelfs bij twijfelgevallen heb je prijs.

De politici willen geld, waar kan je dat nog vinden? Juist bij de automobilist. En door de zone’s een percentage van de “oogst” te geven hebben die als prioriteit zien dat de opbrengst van die oogst zo hoog mogelijk is.

Ik vraag me af  hoe het  komt als ik 5 minuten te laat ben bij de parkeermeter dat ik al een boete heb, en als men iemand doodtrapt op een bus of bij een vechtpartij er nooit politie te vinden is.  Erger nog na een telefoontje duurt het 3 kwartier voor ze aanwezig zijn.

Natuurlijk is boetes schrijven niet zo gevaarlijk als criminelen oppakken. En jacht op criminelen brengt niets op voor de politiezone, laat de criminelen dus maar lopen daar heb je alleen maar last mee. Concentreer u op de automobilist dat is goed voor de carrière en voor de kas van de politiezone.

squeeze-dollars

 

17:14 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: belgie, boetes, politiek, uitmelken, geld |  Facebook |

Commentaren

Boetes Ze kunnen tegenwoordig al een onbetaalde boete van Uw 'pree' afhouden. Op die manier is zelfs Uw werkgever op de hoogte dat je eventueel wat hebt uitgespookt in het verkeer. Van privacy gesproken. Bovendien gaat het meeste boetegeld naar Wallonië!
FLITS!! En Uw geld zit in het zuiden van het land!

Gepost door: Metten | 06-11-06

En dan is men bang wanneer het VB aan de macht komt dat België een politiestaat zal worden. Ik denk eerder dat we dan eindelijk eens van de huidige politiestaat verlost zullen worden...

Gepost door: Erik | 11-11-06

@Metten

En waarom zou je baas dat niet mogen weten? Als baas zou ik graag willen weten hoe veilig bepaalde werknemers rijden, vooral als ze met een firma-wagen rondrijden...

Gepost door: Erik | 11-11-06

De commentaren zijn gesloten.