14-11-06

OCMW stuurt killercop naar 85 jarige wanbetaler!

In Sint-Niklaas de stad van de socialist Freddy Willockx laat het OCMW liever een autochtone wanbetaler van 85 jaar creperen dan hem steun te bieden en hem te helpen met zijn financiële problemen. Ik vraag me af hoe dat kan, elke asielzoeker krijgt hier opvang terwijl men zijn dossier onderzoekt. Ze krijgen onderdak, voedsel, medische hulp en een financiële steun zodat ze inkopen kunnen doen. Maar een 85 jarige autochtone man mag creperen die krijgt geen hulp. Deze man was dus ongeveer 24 jaar toen WOII uitbrak. De kans is dus groot dat hij voor zijn vaderland gevochten heeft. En dit is de dank van de stad Sint-Niklaas. Afgemaakt met een buikschot door een schietgrage agent.

 

Politiemensen zouden getrainde personen moeten zijn, mensen die zich geoefend hebben in omgang met wapens, mensen die kunnen richten zodat ze de tegenstander kunnen uitschakelen door een schot in het been of schouder. Hier schiet men een man van 85 in de buik. Men maakt mij niet wijs dat een man van 85 een bedreiging is voor getrainde agenten.

 

Ergens mogen we blij zijn dat het een autochtone man is, anders had men weer de stad afgebroken, dan hadden we weer een hele hoop politici gehad die mee op straat kwamen om te betogen tegen de racistische politie. Nu zal dit voorval zo snel mogelijk onder de mat geveegd worden het was immers maar een autochtoon!

Commentaren

killercops zeer naief artikel a la blok watch.Men weet niets en men begint slachtoffer mekkerende artikels te schrijven
Op een punt heb je gelijk moest het een allochtoon geweest zijn dan was het voor de media weer hoogdagen

Gepost door: niet blind | 14-11-06

Niet zo naief... Men weet het volgende:

- de man is 85 jaar (dus niet zo strijdbaar en mobiel);
- de inzet was 3.000 EUR die hij niet betaald had ivm met gedane kosten aan zijn appartement;
- uitvoerend beslag dient voornamelijk als drukkingsmiddel, een effectieve openbare verkoop is doorgaans deficitair;

Het was een koud kunstje om zich tactisch terug te trekken op het moment dat dat de man met een pistool zwaaide om hem later -bij het verlaten van zijn flat- te overmeesteren en te ontwapenen. Daarvoor heb je geen speciale interventiemacht nodig.

Die man is inderdaad voor niets gestorven...

Gepost door: Johan | 15-11-06

@ Niet blind 1) Ik ben voor een strenge aanpak van criminaliteit. Als het van mij afhangt mag de politie er gerust sneller op kloppen. Vooral als het gaat over "jongeren" die totaal geen respect hebben voor de politiediensten.
2) Ik ga ervan uit dat politiemensen getrainde personen zijn. Dat ze communicatietraining krijgen, dat ze leren met hun wapens om te gaan.
3) Een 85 jarige persoon kan je anders aanpakken. Die man had waarschijnlijk nog een pistool van uit de oorlog liggen, dat al jaren niet meer werkt omdat de munitie van toen niet dezelfde kwaliteit heeft dan die van nu, omdat het wapen niet meer gekuist word en waarschijnlijk ligt te roesten. Zo'n man hoeft men voor 3000 € niet af te schieten. Zoals Johan hierboven vermeld, er zijn andere manieren om die man aan te pakken.
4) Inderdaad het is een bericht genre "Blokwatch" daarom heb ik het hier ook "Soswatch" genoemd. ;)
Dezelfde kinderlijke manier van waarheden te verdraaien tot ze in uw straatje passen. En geloof me vrij het is niet makkelijk om me te verlagen tot het Blokwatch niveau. :lol:

Gepost door: WB | 15-11-06

Van wat vertrekt?Die man is 85 jaar (dus niet zo strijdbaar en mobiel)Ken je die man?
Een pistool dat niet meer werkt omdat de munitie enz... Ben je daar zeker van?
Voor een trekker over te halen heb je maar een gram trekkracht nodig
Getrainde politie.Ze mogen nog zo getraind zijn als er op hen gericht wordt teld nog juist hun overlevingsdrang.De rest is tv story en haar lezers die graag naar helden begrafenissen kijken.De gapers die langst de zijkant staan en commentaar geven.
In de jaren tachtig is er een psycholoog geweest die zei dat in 2015 75% van de mensen gek zullen zijn.
We zijn inderdaad goed op weg.DE vraag is wie die 75% gek gemaakt hebben

Gepost door: niet blind | 15-11-06

@ Niet blind - deel 2 Je hebt misschien wel gelijk. Toch blijf ik van mening dat de politie kans genoeg heeft gehad om de man in het been of de schouder te schieten. Ze hebben 4 maal geroepen dat hij het wapen moest laten zakken. Dit wil dus zeggen dat ze ook tijd genoeg hebben gehad om te overleggen en/of te richten om te verwonden niet om te doden.

Ik zou u volledig gelijk kunnen geven indien het een schrik reactie was van een agent die plots met een wapen geconfronteerd word, maar na 4 maal roepen zou de politieagent toch ook de overweging in acht nemen om even terug te trekken zodat de gemoederen kunnen bedaren.

Gepost door: WB | 15-11-06

@ Niet Blind van Johan Beste Niet Blind,

Je hebt gelijk.

Die 85-jarige dat was een echt beest. Geconfronteerd met deze uiterst gevaarlijke, afgetrainde en vooral ervaren crimineel wist de politie haar koelbloedigheid te bewaren.

Na met gevaar voor het eigen leven, de crimineel te hebben uitgeschakeld, kon de politie de deurwaarder toegang verlenen tot het pand. Aldaar legde de deurwaarder beslag op de roerende goederen, ttz. de koffiezet en de lievelingsfauteuil van de crimineel. Het batig saldo van de openbare verkoop van deze goederen zal aan de rechtmatige schuldeisers worden uitgekeerd.

Recht is geschied. Dura lex sed lex.


Gepost door: Johan | 15-11-06

Spijtig werkongeval? Had die oude man de bedoeling te schieten, ik denk het niet anders had hij geschoten toen die flik zijn wapen bovenhaalde. Of zag die 85 jarige dat niet meer?
Waarom hebben ze zich niet teruggetrokken?De drie zullen mekaar wel indekken na de zinloze dood van die mens en de ernst van de dreiging nog wat aandikken.
Zo kennen we ze, de mannen van de wet.
Overlevingsdrang eh?

Gepost door: gilbert | 15-11-06

Altijd komt hier hetzelfde terug.Ik denk, ik dacht,hij is oud dus automatisch kreupel,niet meer helder.Je kan nog een hele hoop excuses zoeken.
Punt is, je trekt geen wapen en daarmee basta en als je het toch doet besef je de gevolgen.
Maar voor al die zijkantgapers moest die man nu allochtoon geweest zijn .Zou jullie commentaren ook zo doorspekt van allerlei excuses?

Gepost door: niet blind | 16-11-06

De commentaren zijn gesloten.