17-11-06

Jongeren, what the f*ck zijn “jongeren”

In de media spreekt men steeds over jongeren, men noemt geen namen of afkomst het zijn steeds “jongeren”. Ik versta onder “jongeren” mensen die nog niet volwassen zijn en ook geen jonge kinderen meer zijn. Ik begrijp onder jongeren dit personen zijn van alle nationaliteiten, maar de media gebruikt het woord jongeren in een andere context.

 

Bvb:

“Jongeren proberen haar van slapende man in brand te steken
De Brusselse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongeren opgepakt die tot twee keer toe poogden het haar van een andere jongere in brand te steken. Dat meldt het parket van Brussel. Het slachtoffer van het groepje lag te slapen in een metrostation in Brussel. Volgens de jongeren ging het om een grap. De onfortuinlijke slaper, een man van 30 , liep geen verwondingen op. (belga)”

 

U ziet men heeft hier een heel ruim begrip over jongeren, een man van dertig is geen ouwe zak maar behoort ook niet meer tot de groep “jongeren”. Een ander voorbeeld is dat men het woord “jongeren” gebruikt om de nationaliteit te maskeren.

Zo spreekt men over jongeren die de treinbestuurder dood hebben getrapt op een lijnbus. Of men spreekt over “jongeren” als men in het recreatiecenter De Ster in Sint-Niklaas weer last heeft met groepen “jongeren”

Maar als het gaat om geweld van autochtone kant spreekt men niet over “jongeren” maar noemt men gewoon de naam, en zegt men er bij voorkeur nog liefst bij dat ze van extreem rechtse signatuur zijn. Ook al weet men dat niet zeker, een tante bij een rechtse partij hebben is al genoeg om als extreem rechts bestempeld te worden.

 

Waarom dat verschil, waarom zegt men niet gewoon welke bevolkingsgroepen er voor de meeste last zorgen? En waarom zegt men, als het een autochtone jongere is, er meteen bij dat die extreem rechts is?

Iedereen weet dat de Belgische pers enorm links en onbekwaam is (de woorden van een ex-topman van belga ) maar dat ze op deze manier hun onbekwaamheid blijven etaleren is hallucinant. Ofwel noem je iedereen bij naam, politieke overtuigen en geloof, of anders niemand. Op de manier van de Belgische pers legt iedereen die het woord “jongeren” hoort meteen de link naar een welbekende bevolkingsgroep.  

Commentaren

niet druk maken Maak je niet druk en doe zoals ik, ik lees al jaren geen gazetten of boekskens meer. TV kijk ik ook niet en zeker niet naar de vrt, Als je daar zoals, die duchotoit, in het openbaar de moord op P.Fortuin indertijd goedpraat, krijgt ge direkt de job van uw leven. Dierendingens of zoiets, die kloot had nog nooit een dier van dichtbij gezien.Kijk ook naar die stevaart, een cafebaas die enkele keren zijn cafe heeft overgegeven, maar toen wel de klanten meenam naar de volgende.Met de poen verdiend op de rug van gedupeerden heeft hij zich een VERKIESBARE
plaats gekocht bij de SP ( die hadden toen veel geld nodig wegens de terugbetaling? van het gefraudeerde augusta geld). De strevaart werd verder gelanceerd door de vrt, op ons kosten nog wel.Ik kan nog tot vervelens toe doorgaan. In ieder geval met dat soort wil ik niks te maken hebben, het geeft me een fantastisch gevoel dat ik ze kan missen.

Gepost door: gilbert | 17-11-06

Jongeren 35 jaar geleden was een JONGERE een minderjarige tussen 15 en 18 jaar.
Tussen 18 en 21 noemde men je JONG-VOLWASSENE.
Op 21 was je MEERDERJARIG en VOLWASSEN!

Gepost door: Metten | 18-11-06

"jongeren" Ik heb de sossewieterse zender S.R.T. (voorheen B.R.T., B.R.T.N., V.R.T allez elk jaar een ander naam)
en het sossewieters reclame zendertje A.T.V. al lang van mijn toestel verbannen, politiek-correcte gazettenpraat hoef ik ook niet meer. Welke "jongeren" in de desinformatie media doodgezwegen worden kunt ge immers wekelijks ongecensureerd in 't Pallieterke lezen.

Gepost door: Dirk Van Dessel | 22-11-06

De commentaren zijn gesloten.