21-12-06

Hoofddoeken waarvoor dienen ze? Wie draagt ze?

Bij zo'n reportage zou Jambers zeggen: "Hoofddoeken waarvoor dienen ze? Wie draagt ze?"

 

LONDEN - Een Somalische man die gezocht werd voor de moord op een agente is erin geslaagd Groot-Brittannië te verlaten, vermomd als een gesluierde vrouw. Dat schrijft de krant The Times.

Mustafa Jamma had de identiteit aangenomen van zijn zus. Hij gebruikte haar paspoort en verborg zich onder een niqab (een gezichtssluier waarbij alleen de ogen onbedekt zijn) om door de veiligheidscontrole op de Londense luchthaven van Heathrow te geraken, zo stellen politiebronnen in de krant.

De man werd beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op agente Sharon Beshenivsky na een gewapende overval in 2005. Een andere agente, de 37-jarige Teresa Milburn, werd bij datzelfde incident geraakt in de schouder.

De vlucht van Jamma dateert al van de periode tussen kerst en nieuwjaar vorig jaar, aldus nog de Times. Op het ogenblik van zijn vlucht was hij een van de meest gezochte mannen in Groot-Brittannië en had hij 21 veroordelingen op zijn naam.

Het controlepersoneel op de luchthaven mag passagiers vragen om hun sluier af te nemen om een identiteitscontrole uit te voeren, maar die controle is niet verplicht. ,,Het controlepersoneel voert een visuele controle uit op iedereen die het land binnenkomt, maar niet op wie het land verlaat'', aldus een woordvoerder van Heathrow in The Times.Bron Het Nieuwsblad

 

UPDATE:

Mustafa Jamal is 25 jaar oud volgens de EMM Newsexplorer.

21 veroordelingen en 25 jaar oud?

 

00:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hoofddoek, politiek, veiligheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.