06-01-07

Steeds meer Belgen weigeren verkeersboetes te betalen, ik kan ze best begrijpen!

“Cijfers van Financiën tonen aan dat de stapel met ongeïnde boetes fors is aangedikt tot 52.126, een stijging van tien procent in een jaar tijd. Steeds meer Belgen weigeren dus om hun verkeersboetes te betalen. De stapel met ongeïnde penale boetes is fors aangedikt. In 2005 werden er in totaal 52.126 dossiers overgemaakt aan de gerechtsdeurwaarder, een jaar eerder waren er dat 47.232. Een op zes penale boetes blijft gewoon liggen. Het merendeel bestaat uit verkeersovertredingen.” Bron HLN

large_300853

 

Maar... nu hebben ze iets gevonden! Precies een week geleden - op 28 december - is in het Staatsblad een wet verschenen waardoor de fiscus voortaan eenvoudiger beslag kan leggen op het loon van een wanbetaler. Het volstaat vanaf nu dat die ontvanger een aangetekende brief stuurt naar diens werkgever met het verzoek om beslag te leggen op een stuk van zijn loon.

 

Ik denk eerder dat de staat geld nodig heeft, en veel geld. En waar kan men dat geld gaan halen? Bij de loontrekkende burger, die elk jaar netjes al zijn belastingen en taksen betaald, degene die mooi gaat werken met de auto. De brave stomme burger die toch nooit iets durft te ondernemen. 300 miljoen euro per jaar kloppen ze op deze manier uit de brave burger zijn zakken! 300 miljoen euro dat is 121.011.970.000 oude frankskes.

Tweede reden voor de jacht op de automobilist is dat de socialisten ervoor gezorgd hebben dat de politiezone's nu een percentage krijgen van de boetes die ze innen. Dus zegt de zonecommandant tegen zijn mensen schrijven, en veel schrijven. In het noorden van Antwerpen (ik ken een paar agenten die daar werken) hangt zelfs je promotie af van het aantal verkeersovertredingen dat je binnen brengt. Te weinig schrijven levert je een uitbrander op en geen kans op promotie. Dus wat die jongere agentjes.... Die schrijven boetes, dat het is het enige dat nog telt.

En daarom moet je ook niet verschieten dat andere maatschappelijke problemen die de taak zijn van de politie minder aandacht krijgen. Een bende jongeren oppakken of asielzoekers die stelen brengt alleen maar papierwerk op, en het kan nog gevaarlijk zijn ook. Daar valt geen promotie me te rapen, dat brengt geen geld binnen voor de zone.

Commentaren

Beste vrienden, al vele jaren betaal ik mijn boetes af. Op die manier kunt ge met hun kloten spelen dat het koekt.Op lineroever op de blanchefourlaan,voorbij de frut werd ik vorig jaar op een zondag morgen om half negen geflitst. Er was geen kat op de baan en door argeloosheid reed ij 78 iplv 50. 170€ boet.
Ik negeer de minnelijke schikking, er wam dan een maand later een overschtijving thuis voor 180€.Daarop betaalde ik 20€ dus ik ben bereid te betalen en het kan niet meer voorkomen. De straf is in uitvoering. Terwijl ik zo aan het afbetalen ben, vul ik een paar keer een verkeerd referentie
nummer in, onder op de overschrijving.
Dan moeten ze hunne vinger nat maken en blaadje na blaadje nakijken. Ondertussen heeft de wijkagent
ook al een paar keer langsgeweest om te vragen
wanneer ik nog eens ga betalen....
Terwijl die bij mij op bezoek is kan hij niemand anders opschrijven.
Een paar maanden geleden stopte ij voor 5 minuten op het tsientsang plein, in de doe het zelf winkel
kocht ik een zak knauf van 30 kilo. Op mijn auto hing een boete, zware overtreding, ik stond nogtans 10 meter van de kant, op een immens groot plein, hinderde niemand.Slechts een paar minuten.
Een paar dagen later kreeg ik mijne prijs:100€
in een stad die aaneenhangt van de bedriegers en dieven, die boet betaal ik niet.

Gepost door: gilbert | 06-01-07

veel mensen lezen maar jammer dat jammer dat niemand wat schrijft over het artiekel k vind het ook triest hoe een regering of gemeente poletiek wat dan ook luxe legale beleid afperserss

Gepost door: j.m.p | 05-01-09

er is niets aan te doen net zoals aan hen die regeren en de meeste politie-rijkswachters enz... (haja, tzijn mensen zoals iedereen hé! ze werken ook maar om hun brood te verdienen als iedereen) Laat ze maar vreten aan je hart en betalen maar! Good luck

Gepost door: devrijmetselaarisshit | 06-05-10

er is niets aan te doen net zoals aan hen die regeren en de meeste politie-rijkswachters enz... (haja, tzijn mensen zoals iedereen hé! ze werken ook maar om hun brood te verdienen als iedereen) Laat ze maar vreten aan je hart en betalen maar! Good luck

Gepost door: devrijmetselaarisshit | 06-05-10

ik krijg een verkeersboete, eentalig frans,op mijn naam, maar ik heb geen renault, en ik heb geen grijze wagen, en ik heb niet die nummerplaat die men op dat overschrijvingsformulier zet, en ik ben helemaal niet in 's gravenbrakel geweest op die dag..... mag ik alles negeren en op zijn beloop laten? of moet ik daar persoonlijk nog geld (postzegels) aan sponsoren ?

Gepost door: jan | 12-12-10

Ik werd vorige week betrapt om het eten geven aan zwerfkatten. Stel je voor. Desondanks ik ze hun eten gaf in het gras, zei een flik dat je geen eten op de openbare weg mag gooien. Sommigen gooien zelfs flessen stuk op de openbare weg. Zei krijgen geen boete, blijkbaar. Ik vraag me af 'wie' die gas-boetes ingevoerd heeft. Ik vind het ook schandalig als ik zo de sommen zie die de mensen moeten betalen. Maar één ding weet ik zeker; ik betaal niks!

Gepost door: Antoine Annick | 07-10-13

De commentaren zijn gesloten.