11-01-07

Media en bedriegen

Het is ondertussen al wel duidelijk dat we de media niet meer kunnen geloven. Ze bewerken foto's, manipuleren het nieuws in de richting die de politiek hen opdraagt... Als journalist kan je tegenwoordig beter een ander beroep vermelden als men er achter vraagt, zeker in den Belziek. Het is in ieder geval niet meer om trots op te zijn.

Sommige van die vervalsingen zijn zo overduidelijk, men doet precies nog amper moeite om ze te verbergen.

 

usnews

 

lebanon4

Een hoop oude banden die op de achtergrond branden

usnews3

 

Of hoe men de foto's tracht dramatischer te maken door er dingen in zetten. Zo ziet u een trouwkleed dat zeer raar mooi rechtop is blijven staan terwijl de volledige omgeving in puin ligt. Het is zelfs amper vuil. Hetzelfde met de andere voorwerpen mooi proper tussen het stof gelegd.

 

doll4-300 abc108 
 
r1375024449 r1891896384 
r3577351291 

Of nog beter men zet gewoon heelder beelden met nep slachtoffers in elkaar. Kijk goed naar de man rechts in beeld met zijn pet achterstevoren op zijn hoofd.
 
newyorktimes2
 
Op deze onderstaande foto is de man met de pet en sjofele broek weer te zien, hij staat met zijn rug naar de camera, maar u kan nog zien aan de pet dat het over dezelfde man gaat.
 

newyorktimes4

En kijk nu naar de onderstaande foto en plots is de man een slachtoffer, u kan hem herkennen aan de broek en de pet die hij nu tussen zijn arm gestoken heeft.

newyorktimes6

 

Dit is niet de enige die even voor de camera wil acteren. Zo is er nog een vrouw die bij elk incident haar huis wel verliest, ze komt telkens opnieuw in beeld. Of de man met de groene helm, het fluo vestje en het desinger brilletje die overal wel een kindje van onder het puin haalt.

Hier in juli

beirutwoman1 
En hier in augustus
beirutwoman2 5aug2006
 

Bijgewerkte foto's met hopen, hier eentje van een straaljager.

 

israeli-jet-1 
israeli-jet-2

 

06.08.06.FirstCasualty-X-thumb

 

13:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: media, pers, bedriegen, foto, vervalsingen |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het wel verwerpelijk dat u hier laat uitschijnen dat Blegische Journalisten zich ook aand deze praktijken zouden bezondigen. Als u Dit wel degelijk vind zou ik liever bewijzen zien van waar het in de Vlaamse/Belgische media gebeurt. En zou u mij ook kunne vertellen wat er bijgewerkt is aand de foto van de straaljager? Het is mij niet goed duidelijk.

Gepost door: Weasel | 12-01-07

@ Weasel Ik laat niets uitschijnen ik bewijs het. Zie mijn vorig artikel. http://soswatch.skynetblogs.be/post/3687351/liegt-de-linkse-media-de-bevolking-voor

Gepost door: Godfried H | 13-01-07

Het is waar dat journalisten en de media vaak materiaal kopiëert en bewerkt, maar dit is enkel en alleen om het nieuws boeiend te houden voor hun publiek, maar ook is het nodig om het ethisch verantwoord te houden, in plaats van een hoop puin met een beertje kan men evengoed een lijk tonen waar de ingewanden van verspreid zijn, de vraag is dan enkel en alleen of mensen dan nog zouden geïnteresseerd zijn in nieuws...

Gepost door: Niet belangrijk | 29-10-07

De commentaren zijn gesloten.