27-12-07

Knettergek die noorderburen.

Gek is soms nog niet gek genoeg. In Nederland mogen criminelen hun kosten inbrengen bij het verrekenen van hun straf of hun kosten fiscaal aftrekken

Een veroordeelde  drugssmokkelaar die alle inkoopkosten van zijn transporten fiscaal wil aftrekken, krijgt de steun van de hoge raad in Nederland. De beroepsvisser, die jaren transporten via zee aanleverde, mag 1,5 miljoen euro aftrekken voor ingekochte hasj, alleen omdat hij slechts veroordeeld was voor smokkel, niet voor handel in drugs.

Glock Zo verscheen 46-jarige man uit Roermond in 2005 voor de rechtbank wegens een gewapende overval. Voor dat misdrijf werd de verdachte veroordeeld tot vier jaar cel. De dader moet ook de buit van 6600 euro terugbetalen. Tot zover niets aan de hand, denk je dan. Maar dan komt het. De kosten voor het aanschaffen van dat pistool worden van dat bedrag afgetrokken. Tijdens de rechtszitting had de man aangevoerd dat hij maar liefst 2000 euro had betaald voor het wapen. Die 2000 euro mag hij nu – als beroepskosten zowaar – in mindering brengen. (De telegraaf 24 jan 2005)

De commentaren zijn gesloten.