03-01-08

Januari - februari 2007

Vanaf vandaag start soswatch met zijn eigen "jaaroverzicht" over wat er in 2007 allemaal gaande is geweest in dit kleine landje. De bedoeling is niet zozeer om volledig te zijn, maar vooral een blik te werpen op de zaken die bij de traditionele zenders en kranten "vergeten" zullen worden. Elke dag komen er twee maanden aan bod.

12 januari 2007 - de nieuwe soswatch is geboren

16 januari 2007 - Charleroi is in de handen van de criminelen gevallen. De politie doet daar in een open brief een oproep naar de burgemeester. Zij kunnen niet langer de veiligheid van de burgers garanderen.

23 januari 2007 - Patrick Janssens : " In een conflictsituatie zal ik zéker niet spontaan aan de kant van de politie gaan staan . Ik ben tegen het establishment."

25 januari 2007 - In het Oostendse Vesaliussinstituut dienen rokers verplicht een badge te dragen. Overal is er protest, en al gauw wordt de link gelegd met de beruchte "jodenster".

Wel schuldig maar geen straf. PS-er Patrick Moriau, volksvertegenwoordiger en burgemeester van Chapelle-lez-Herlaimont. Deze socialist werd vrijgesproken voor de tenlasteleggingen in verband met het witwassen van geld van de zogenoemde "historische schat" van de PS, een geldsom die in Luxemburg geplaatst was

30 januari 2007 - Minister Flahaut stelt een vliegtuig van het leger ter beschikking om één van de 100 rijkste burgers ter wereld, Suleiman Kerimov, privé te laten vliegen. Wanbeleid?

31 januari 2007 - Michel Daerden is de populairste politicus van de PS. Weliswaar op You Tube waar hij, brassend en lallend, voor de zoveelste keer zijn mandaat oneer aandoet.

01 februari 2007 - uit een rapport blijkt dat door de SABENA top in totaal voor 26 miljoen euro werd gesjoemeld. Eén van de hoofdrolspelers is een vice voorzitter van PS signatuur.

06 februari 2007 - uit een rapport blijkt dat de beveiliging van de leden van het Koninklijk Paleis jaarlijks 13.479.870 euro  kost.

15 februari 2007 - de stad Luik gaat aan 400 drugverslaafden gratis heroïne verstrekken

20 februari 2007 - Het nieuws lekt uit dat Robert Voordamme (stadsbestuur Antwerpen) de verplichting wil opleggen dat bij schooluitstappen alleen nog "Halal" voedsel wordt verdeeld.

23 februari 2007 - Een werkloze met financiële problemen dreigt in maart zijn werklozensteun niet te krijgen, omdat hij achterstaat met de betaling van het ACV-lidgeld. Dat maakte kamerlid Guido De Padt (Open Vld), voorzitter van het OCMW in Geraardsbergen, bekend

27 februari 2007 - het gerucht doet de ronde dat de kaviaarsocialist Willockx in elkaar is geslagen door zijn Tunesische schoonzoon. Loontje komt om zijn boontje...

 

11:51 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaaroverzicht 2007 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.