03-01-08

Terrorismebestrijding in België.

Zelfs op de eerste dag van het nieuwe jaar zal soswatch het niet laten om wantoestanden aan de kaak te blijven stellen. We kennen de gevaren van het moslimterrorisme al langer dan vandaag. In onze dossiers "DHKPC" en "dossier terrorisme" hebben we overvloedig het bestaan ervan in Vlaanderen aangetoond. Vandaag kreunt België onder een terreuralarm dat de bevolking miljoenen euro's kost. We laten in het midden of het terecht of onterecht is, daar heb je specialisten voor. Soswatch maakt zich echter zorgen over hoe het terrorisme in Vlaanderen wordt bestreden.
De laatste dagen kunnen we in de
media meer dan ooit de resultaten van een "onderzoek onder embargo" lezen. De inhoud van afgetapte telefoongesprekken staat vandaag open en bloot op de site van HLN. De Waalse krant La Dernière Heure brengt het nieuws dat topterrorist Trabelsi in zijn cel de beschikking heeft over een GSM toestel. En zo kunnen we doorgaan. Is dat de manier van een onderzoek voeren? Of hebben zij die de lekken veroorzaken misschien de bedoeling om de terroristen te beschermen en hen op die manier te informeren van wat er in de dossiers staat?
Waar is het politiek gestuurde Comité P nu? Als een speurder klokkenluider wordt en wantoestanden aanklaagt bij een politieke partij, dan gebeuren er huiszoekingen, worden de telefoons van parlementairen gecontroleerd, maar de wantoestanden blijven. Als evenwel de dossiers van moslimterroristen op straat belanden, dan zwijgt iedereen in alle talen. Van politieke correctheid gesproken... Arm Vlaanderen.

De commentaren zijn gesloten.