29-08-06

 Pleeg een moord en win een verblijf!

Mevr. de Minister, mevr. Onkelinx waar bent u mee bezig?

 

Wat een voorbeeld voor jongeren die netjes volgens de regels leven en die zich zo'n dingen niet kunnen permiteren. De kerel pleegt een moord en zou in een gesloten instelling moeten zitten maar nu blijkt dit een vakantiepark te zijn. Mevr. Onkelinx waar bent u mee bezig, welk signaal stuurt u nu naar de jeugd?

"Pleeg eens een moord en win een verblijf in een vakantiepark"

 

Moordenaar Joe mocht al 10x uitstapjes doen!!

Mariusz O., medeverdachte van de moord op Joe Van Holsbeeck, zou de gesloten instelling waar hij verblijft al tien keer mogen verlaten hebben voor hij onlangs de match België-Kazachstan bijwoonde. Hij kon al vier keer een bezoek brengen aan zijn familie, maar ging ook al voetballen, bowlen, mountainbiken en naar de bioscoop. Elke activiteit gebeurde onder begeleiding van opvoeders. (belga)

11:31 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De Belgen hebben genoeg van Onkelinx!!

Goed Nieuws!!
 
Bijna helft Belgen wil ontslag Onkelinx

De Belgen hebben genoeg van Laurette Onkelinx. Dat blijkt uit een peiling van de Franstalige krant La Dernière Heure bij 1.042 Belgen. In totaal vindt 44,5 procent dat Onkelinx ontslag moet nemen als justitieminister.

Dat is meer dan het aantal (33,5 procent) dat vindt dat ze haar job mag behouden, de rest heeft geen mening. Vlamingen (55 procent) hebben meer genade met Onkelinx dan Brusselaars (42 procent) en Walen (36 procent). Ruim de helft van de Belgen (51,5 procent) heeft geen vertrouwen meer in justitie. De Walen (58 procent) wel nog minder dan de Vlamingen (49 procent) en de Brusselaars (43 procent). In totaal heeft 33 procent van de Belgen wel vertrouwen in justitie. Tot slot vindt 70 procent van de Belgen dat er dringend meer geld moet worden geïnvesteerd in gevangenissen. Vlamingen (74 procent) gaan de Walen (67 procent) vooraf.

 

Bron: PI11:25 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-06

De totale dictatuur komt dichter, het democratische gehalte sijpelt traag maar zeker weg!

Dit is een mooi bericht. De socialisten zijn al jaren bezig met de justitie te verzwakken te muilkorven en ze te weinig mensen en middelen ter beschikking te stellen. Zo weigert Minister van Justitie Onkelinckx (PS) de achterstand in Vlaanderen in verband met het aantal rechters gelijk te schakelen met Wallonië om niet te spreken over Brussel dat de meest aantal rechters heeft in verhouding tot het bevolkingsaantal.

 

En nu dat men de justitie zo verzwakt heeft wil men ook nog politiek een dikkere vinger in de pap hebben. Waarschijnlijk omdat ze op die manier hun vuile potjes beter gesloten kunnen houden. En zo kunnen ze ook beter de oppositie vervolgen, hun inquisitiedictatuur verstevigen.

 

Even op een kleine opsomming maken:

1)      Ze hebben wetten gemaakt die de burger het zwijgen moeten opleggen.

2)      Ze hebben wetten gemaakt die er enkel toe dienen om de oppositie te vervolgen.

3)      Kleine criminaliteit mag zoals bijvoorbeeld auto-inbraken, handtas- en andere gauwdiefstallen, afpersingen op straat, allerlei vandalisme en beschadigingen, Tanken zonder te betalen, en ga zo maar door. Je moet er maar mee geconfronteerd worden, met die "kleine" criminaliteit. Maar O wee degene die één km/u  te snel durft te rijden, die wordt financieel leeg gezogen.

4)      Agenten enorm kwetsbaar gemaakt voor verzonnen racisme klachten. Wist u dat een groot deel van de politiemensen nog amper iets durven te doen tegen een allochtoon die de wet aan zijn laars lapt? Gewoon uit schrik om racisme klachten te krijgen. Rascime klachten  waar de agenten, dankzij onze socialistische vrienden, geen verweer meer tegen hebben. Ik moet u dan ook niet vertellen dat de demotivatie enorm groot is bij de politiediensten. Misschien daarom dat er zoveel ziekteverzuim is.

5)      Ze hebben ons sociaal opvangnet zo uitgehold dat het op imploderen staat, het is nog juist een luchtbel die een prik nodig heeft. Dit hebben ze gedaan door met de centen van de mensen die er al generaties voor werken het OCMW van de wereld te spelen. Of onbezonnen om te springen met het geld zoals de socialisten in Antwerpen die er zomaar even 50 miljoen Euro verliezen. Of onze wiet rokende minster Van Delanotte die er 36 miljoen Euro kwijtspeelt aan de vakantieparken.

 

En dan nu dames en heren Driewerf HOERA……

Ze gaan er voor zorgen dat ze de justitie volledig onder controle krijgen. De totale dictatuur komt dichter, het democratische gehalte sijpelt traag maar zeker weg!

 

28/08 Sp.a eist revolutie bij justitie

Ruim een week na de "great escape" in Dendermonde stuurt de sp.a aan op een verdere hervorming van justitie.

Federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt pleit er voor om de parketten een gestroomlijnder structuur te geven, waarin de procureurs aan onafhankelijkheid inboeten aan de politiek.
Landuyt, nog steeds sp.a-woordvoerder over Justitie, wil de parketten op nationale leest schoeien, met één hoofdverantwoordelijke die verantwoording aflegt aan de minister. "Dan zal de politiek ook echt verantwoordelijk zijn als er wat fout loopt".
Landuyt wil met dit voorstel ook beknibbelen op de onafhankelijkheid van de parketmagistratuur. "De onafhankelijkheid van de parketten, daar ben ik tegen. Zij zijn geen rechters maar een verlengstuk van de uitvoerende macht. Eigenlijk moet de minister een superprocureur zijn".

Bron: GVA

Voor het volledige artikel: http://www.gva.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={5AF251AD-4506-49CE-A4C9-5CA2C8C941B2} 

 

12:18 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-06

Fascisme in den Belziek.

The Wall Street Journal Home Page
 
GLOBAL VIEW

By BRET STEPHENS

The Many Faces of Belgian Fascism
August 22, 2006; Page A13

 

Citeer:

"Maar dan begonnen de socialisten de ongeveer half miljoen moslims op te merken in België. Zoals Joël Rubinfield van de Brusselse denktankt Atlantis Institute opmerkt, bestaat de helft van de 26 leden tellende socialistische fractie in het 75-koppige parlement van de stad uit moslims. In de gemeente Molenbeek heeft de socialistische burgemeester Philippe Moureaux voor halal-maaltijden gezorgd in alle scholen; politiemensen mogen tijdens de Ramadan niet eten of drinken op straat. De socialistische partij was ook, onwaarschijnlijk, de belangrijkste tegenstander van een wet die het ontkennen van de Armeense genocide strafbaar zou maken. Ook dit is een product van de groeiende alliantie tussen moslims en socialisten, net zoals de routinematige afkeuringen van de partij aan het adres van Israël."

 

Voor de volledige engelstalige versie en bron zie link:

http://online.wsj.com/article_email/SB115620653882441697-...

14:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Onkelinckx doet het weer!

Onkelinckx Minister van Justitie kan haar departement toch echt liet nar behoren besturen. De moordenaar van Joe zou normaal in een gesloten instelling moeten zitten maar in plaats daarvan mocht hij met een begeleider gratis naar de Rode Duivels match gaan zien.

Raar maar waar, je moet hier al een moord plegen voor je op de kosten van de staat naar de dure matchen mag gaan zien. Een burger die netjes volgens de regels leeft, geraakt met moeite aan zo'n ticket maar een moordenaar die opgesloten moet zitten krijgt het op de kosten van de staat.

Criminelen zoals Dutroux krijgen televisie, fitneszalen, internet, ze kunnen kiezen uit verschillende menu's, en nu mogen ze nog gratis naar de voetbal. Als je geen woonst hebt kan hier het best een zware misdaad plegen, als beloning krijg een gratis verblijf in een luxe-hotel waar je bovendien nog vlot kan binnen en buiten lopen.

Nu weet ik dat ons Laurette een zwak heeft voor criminelen, maar dit loopt toch de spuigaten uit. Ik vraag me af hoe lang Verhofstadt ze nog blijft steunen.

 

Bron: GVA

 

Mariusz O. (16), die samen met Adam G. (17) verdacht wordt van de moord op Joe Van Holsbeeck (17), heeft op woensdag 16 augustus de match van de Rode Duivels tegen Kazachstan bijgewoond, begeleid door een opvoeder.
In speurderskringen wordt gechoqueerd gereageerd: "Wat als de ouders of vrienden van Joe toevallig ook in het stadion zaten?"
Mariusz O. wordt er samen met de Poolse Adam G. van verdacht vier maanden geleden Joe Van Holsbeeck in het Centraal Station van Brussel te hebben vermoord voor zijn MP3-speler. Beiden zitten in afwachting van hun proces opgesloten in de gesloten instelling van Kasteelbrakel.
Begrijpe wie kan, maar toch zat diezelfde Mariusz O. op woensdag 16 augustus in de tribune van het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht, voor de match België-Kazachstan. De jeugdrechter had zijn toestemming gegeven voor dit 'uitstapje', in het kader van een educatief programma in de instelling van Kasteelbrakel.
Het parket had hiertegen echter beroep aangetekend. De jeugdbescherming wist dus dat het hof van beroep zich nog voor of tegen het bijwonen van de match moest uitspreken. Het werd tegen, maar het vonnis viel pas op 17 augustus, een dag ná de match. Mariusz O. mag dan begeleid zijn geweest door een opvoeder, velen die bij het onderzoek betrokken zijn vinden het choquerend dat de minderjarige verdachte gewoon tussen de 18.000 supporters van de Rode Duivels heeft kunnen plaatsnemen. "Stel je voor dat de ouders of de vrienden van Joe toevallig ook de match hadden bijgewoond en het pad van de verdachte hadden gekruist," zeggen sommige speurders, die ook vrezen voor het geheim van het onderzoek.

Bron GVA

13:04 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Maffia en de Belgische politiek.

Dit zeer interessante artikel werd gepubliceerd in
Kwestie van november van het maandelijkse tijdschrift LE BASTION.
Maandelijks blad voor de Belgische en
Europese weerstand
Nummer 84 - Pagina 12 van November 2004:

LAURETTE ONKELINKS – minister van justitie.

Laurette werd geboren op 2 oktober 1958 in Ougrée (België). Haar vader Gaston kwam uit het gebied van Limburg. Hij bleef het accent van deze streek houden. (Haar moeder is een Tunesische)
In oktober 1950 vond hij werk in Ougrée.
Hij werd een regionaal vakbondslid, toen schepen en tenslotte werd hij burgemeester.
Laurette heeft vijf broers en zusters. Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Luik en werd later advocaat. Zij huwde met Abbès Guenned. (Alegerijn)
In 1988 werd zij verkozen in Luik.
In 1992 werd zij minister en zij zal minister blijven
tot de Parti Socialiste oppositie wordt.
Patrick, de oudere broer van Laurette, bezit een restaurant "Beau Vivier" in Ougrée waar hij veel geld binnenrijft. Er wordt echter ook gezegd dat hij een maandelijkse overheidstoelage ontvangt voor invaliditeit van een vroeger werkongeval.
Na een barbecue feestje op 26 april 2003 bij Alain Mathot (zoon van andere Mathot - [ Guy Mathot, één van de top-socialisten in Luik ] en Isabelle Simonis (die moest aftreden), werd Patrick overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen.
Hij werd door een schot geraakt en werd in het ziekenhuis van Angleur opgenomen.
De opbrengsten van het feest, meer dan 12.500 euro, waren voorzien om in de kas van de PS te gaan maar verdwenen spoorloos.
Sommigen zeggen dat het om een maffia-afrekening ging.
Enkele tijd later, werden de twee aanvallers gearresteerd. Het bleken naaste relaties van het slachtoffer te zijn.
Zij werden onmiddellijk opgesloten, maar hun advocaat - vreemd genoeg - is Marc Uyttendaele, een deskundige in Constitutioneel recht én de echtgenoot van Laurette Onckelinks.
Wij verwachten nog meer nieuws in verband met deze vreemde zaak. Vooral omdat Patrick onlangs werd gearresteerd voor het dragen van een vuurwapen zonder een vergunning!

De jongere zuster van Laurette Onckelinks verbleef in de gevangenis aan het eind van 1979 of begin 1980 en werd beschuldigd van drugsmokkel. In 1996 werd door Marokko een internationaal arrestatiebevel uitgereikt voor drughandel en criminele organisaties tegen Abbès Guenned, de toenmalige echtgenoot van Laurette Onckelinks.
Maar de man was slim genoeg niet om naar Marokko terug te gaan. Op 31 Juli 1997, werd hij onverwacht geklist en gearresteerd op de luchthaven van Zaventem waarbij hij zijn diplomatieke paspoort (onschendbaarheid)gebruikte.

Laurette scheidde heel snel van hem om een schandaal te vermijden.
Sommigen zeggen dat dit de snelste scheiding in de geschiedenis was.
Één maand na de arrestatie, was de scheiding al officieel.
Abbès Guenned gebruikte illegaal een diplomatiek paspoort dat
hij "als gift" had gehouden, en men kan zich slechts afvragen met welk recht hij erin geslaagd was om dit document te verkrijgen aangezien hij nooit een diplomaat is geweest.

Op 21 Juli 1998, werd Abbès Guenned echter opnieuw gearresteerd op dezelfde grond, deze keer op de luchthaven van Adnan Menderes in Izmir, Turkije.
Hij werd korte tijd in hechtenis genomen, werd bevrijd, en werd een paar dagen later opnieuw gearresteerd op verzoek van het Hoge Gerechtshof omdat Marokko om zijn uitlevering had verzocht.
Heel toevallig werd Uyttendaele als Guenned’s advocaat ingehuurd, terwijl het Belgische Ministerie van Justitie tussenbeide kwam en Hassan Denizkurdu ten gunste van Guenned, valse verklaringen liet afleggen.
Om een diplomatieke rel te vermijden, werd Guenned definitief vrijgelaten. Dit stuk van informatie werd gemeld bij Turkse krant Milliyet op 15 Augustus 1998, onder de Turkse titel: "Esi van Belçikali Bakan krize yol açti"wat in het Nederlands betekent, de "Partner van een Belgische minister veroorzaakt een crisis."

Op 20 november 1999, huwde Laurette de constitutionele advocaat Marc Uyttendaele. Raad eens wie de getuigen waren? De vroegere echtgenoten van het onlangs gehuwde paar!
Abbès was getuige van Laurette, een wees er op dat ze dichte vrienden waren gebleven. Zo dicht zelfs dat Abbès momenteel als adviseur deel uitmaakt van Laurette haar "strategische cel", wat ook het stafpersoneel van haar kabinet in het parlement wordt genoemd.
Men moet niettemin zorgvuldig kijken om hem, onder de vele adviseurs van Laurette te vinden. Haar team is één van de grootste eenheden van het overheidspersoneel.
De bevoegdheden van Abbès omvatten godsdiensten, multicultureel beleid en het grote stedenbeleid.
Het is verrassend dat men daar niets over een drugbeleid terugvindt.
Gelieve ook op te merken dat Abbès, net als alle andere socialistische leiders, heel erg tegen het verbieden van hoofddoeken is bij moslimvrouwen, (zie zijn oproep tegen het verbod van hoofddoeken in "La Libre Belgique" van 15 Januari 2004).

Hij gaf zijn steun aan het oprichten van de vereniging COIFE (Collectif d'associations Opposées à l'Interdiction du Foulard à l'Ecole - Gezamenlijke Verenigingen tegen het Verbod van hoofddoeken in Scholen). Één van de medewerkers van Abbès is Kissi Benjelloun, voorzitter van de Unie van Moskees. Een slager van beroep.
Benjelloun zou zich snel hebben verrijkt bij ‘Real Syndicate’ van moslim huiseigenaars.
In islamitische kringen wordt hij ervan beschuldigd de controle van de Moslimvleesmarkt uit voeren voor zijn persoonlijk profijt.
Bovendien zou Benjelloun ernstige problemen hebben met de Franse belastingdienst.
De vorige Minister van Justitie, de wat kleurloze Marc Verwilghen, had acht van de zestien leden van de moslimexecutieven geweigerd, omdat staatsveiligheid hen verdacht van fundamentalisme.
De echtgenoot van Laurette Onckelinks werd door hen ingehuurd om hun zaak te verdedigen. Spoedig nadat Verwilghen vervangen werd, verkoos Laurette deze acht fundamentalisten. Door de wet van 18 juli 2003, werden net diegenen uitgekozen die ervan verdacht werden het dichtst aan te leunen of lid te zijn bij de "Moslimbroeders" van de extremistische Turkse beweging "Milli Gorûs".
Onder hen was ook Mohamed Boulif, de nieuwe voorzitter van de uitvoerende macht ter vervanging van Nordin Maloujahmoun, die als gematigder bekent staat.
Boulif slaagde er snel in om een "toelage" te verkrijgen die totaal ongerechtvaardigd was. Een overeenkomst met de overheid van maart 1998 bepaalde dat éénderde van de Moslim Algemene Vergadering (die uit 68 leden wordt samengesteld en door algemene stemming van Belgische moslims worden verkozen) na 5 jaar worden vernieuwd. Maar Laurette hield niet van de huidige executieve, onder andere omdat de Parti Socialiste er geen controle over had.
Het gebrek aan taalkundige pariteit (het werd meestal samengesteld uit Franssprekende personen!) en het ontbreken van man-vrouw pariteit (indien dit al in moslimwereld mogelijk zou zijn?) moest de executieve volledig worden vernieuwd.
In feite schijnt het dat sommige moslim godsdienstige leiders overeenkwamen te stemmen met de Parti Socialiste om voor hen te stemmen als zij deel konden uitmaken van de executieve.
Dit is tenminste wat Moslim-pjm zegt [ PJM = Jonge Moslimpartij).
Zonder zelfs de moslim executieve hierin te raadplegen, stuurde Laurette hen een brief op 8 april 2004 om hen te informeren over haar bedoeling om nieuwe algemene verkiezingen te houden.
Een ontwerp koninklijk besluit volgens deze lijnen werd goedgekeurd op 25 Juni 2004, maar na een zeer negatief advies dat door de Raad van Staat werd gegeven, moest ze het laten vallen.
Een wetsontwerp werd toen voorgelegd op dringende basis, d.w.z., er waren amper vier dagen tussen de voorlegging van het wetsontwerp en het doorgeven ter goedkeuring in beide Kamers.
Dit vond plaats op zaterdag 17 juli 2004, terwijl normaal de Kamers nooit op zaterdag zitten.
Sommige volksvertegenwoordigers, zoals Christelijke Senator Clotilde Nyssens vroegen, "hoe een bestaand representatief orgaan ooit van buitenaf kan worden uitgedaagd, om het te laten vervangen door een nieuw orgaan waarbij werd geoordeeld over de manier waarop het functioneert, terwijl andere regels gevolgd werden dan de tot stand gebrachte oorspronkelijke en juridische regels ?"

Laurette antwoordde dat zij voor de beste belangen van de moslimgemeenschap werkte. Dit was een typisch socialistisch antwoord; de mensen worden ‘gelukkig’ gemaakt ondanks zichzelf.

Bovendien werd verschillende keren beroep aangetekend voor het Arbitragehof door moslims om de wet te herroepen.
Op 23 sept., ondertekende Laurette een ministerieel besluit waarbij de nieuwe leden van het comité werden benoemd: vroegere magistraten Lucien François en Raymond Decoux, en Ayse Oz en Hassan Bousetta, Jacques Piéron, die een deskundige op verkiezingsprocedures is en moslims van wie de godsdienstige representativiteit onbetwistbaar werd gevonden.
Hun kostprijs is 62.5 euro per een halve dag.
Moslimorganisaties hebben onmiddellijk verscheidene klachten tegen deze zuiver politieke benoemingen bij de Raad van State ingediend.
Vele moslims protesteren tegen deze strategie [ zie Voetnoot 1 ]
die door de Parti Socialiste, en in het bijzonder door Laurette Onckelinks wordt ontwikkeld, die erop neerkomt " een strategie te volgen om een ideologische controle in stand te houden - om meer stemmen eigenlijk te bereiken - over een gemeenschap waar eigen zeggenschap wordt verhinderd." Het schijnt dat de Parti Socialiste de immigrantengemeenschap, vooral de
moslims wil gebruiken, om extra stemmen te bereiken.

Het recente schandaal van Isabelle Simonis [ zie Voetnoot 2 ], de erfgename in een gebied van Laurette dat zij ten gunste van Brussel heeft laten varen, heeft duidelijk aangetoond. [ Beeld van Philippe Moureaux, met de legende: "Philippe Moureaux, Burgemeester van het district van Molenbeek, is van plan immigranten en vooral islam als basis voor zijn kiesdoeleinden te gebruiken." ]
Nochtans is er geen waarborg dat de strategie om de islam te gebruiken om stemmen te halen, - zoals door het duo Onkelinckx-Moureaux wordt gevolgd -, als intelligent en dus efficiënt mag worden beschouwd.
Want het gevoel van ontevredenheid groeit bij vele moslims. Bedreigingen die onlangs door Laurette Onkelinckx, Philippe Moureaux and Mohamed Chahid werden ontvangen zijn daarbij vrij duidelijke signalen. Mensen die van de islam houden worden nu bedreigd door islamieten!
Wat opvallend is bij dit alles, is dat amper twee weken geleden, Laurette tijdens een tv-debat, zeer zelfverzekerd verklaarde dat de moord op Theo Van Gogh in Amsterdam, iets was dat in België onmogelijk was.
Men kan dit als bewijsmateriaal van Laurette’s gebrek aan bekwaamheid zien, terwijl ze zich tevreden stelt met wishful thinking.
Zogenaamde de bekwaamheidsmaatregelen van Laurette tot haar commerciële glimlach is één bedrieglijk masker. Bij alle ministeries waar zij al heeft gewerkt, bleef enkel occasioneel een goede herinnering aan haar achter.

Het was meer gebabbel en show dan echte actie.
Geen pragmatisme (of gevoelvoor realiteit) maar eerder doctrinaire en dictatoriale tribunes.

De Franssprekende politieke kringen herinneren zich nog één van de doelstellingen die in 1996 door Laurette Onkelinks werd bepaald toen zij Minister van Onderwijs voor de
Franse Gemeenschap was, "Alle studenten zouden in 2001 tweetalig zijn.”
Het is nu 2004 (2005) en zijn gedwongen om toe te geven dat dit doel verre van bereikt is!
Wat de leraren aangaat, hebben de meeste van hen veel betere herinneringen aan de vroegere pragmatische minister Pierre Hazette dan aan de koppige Laurette.
Daarna werd Laurette minister van Justitie.

Hier komt zij, wacht en kijk!

Goed, om het zachtjes uit te drukken, worden de overtuigende resultaten nog verwacht.
De gevangenissen zijn overladen en met vele gaten zoals een zeef.
Er waren meer dan 9.000 gevangenen in 2003, Daarbij laten we de incidenten tijdens de Dutroux affaire nog even buiten beschouwing.

Zaken zoals de opengelaten politiebestelwagen, een celsleutel die in een pot werd gevonden, erotische brieven die werden gevonden van Dutroux aan een minderjarig meisje).
De ongelooflijke vluchtverhalen van Nordine Benallal in Augustus 2004 en van Hammid Gr Mrabet hebben zowat 20 dagen later de krantenkoppen gehaald.
In de gevangenis van Lantin, kon een gevangene zelfs een grote vuurwapentrafiek opstarten vanuit zijn eigen cel!

Wat deed Laurette toen?
De vlucht zou veroorzaakt zijn door het gevangenisbeleid, die onder de controle van het Ministerie van Financiën, Didier Reynders staat. Daarmee was het probleem opgelost.
In verband met de overvolle gevangenissen, werden ondertussen twee gevangenissen gesloten (in Hasselt en Tongeren) omdat zij te oud waren voor de arme gevangenen.
Zullen deze sluitingen niet voor nog meer overbevolking zorgen nog bij de overgebleven gevangenissen?

Goed, geen probleem.
Het totale aantal gevangenen zal door officieel besluit verminderen.
Voor alle gevangenisstraffen van minder dan 6 maanden (behalve liefhebbende misdaden) zal men niet meer opgesloten worden.
Voor uitspraken van de rechter van 7 à 8 maanden, hoeft men slechts nog één maand in de gevangenis.
Voor een gevangenistermijn tussen 8 en 12 maanden, zal het slechts 3 maanden
gevangenis zijn. Voor alle gevangenisstraffen tussen 1 en 3 jaar, zullen de medebewoners worden vrij gelaten nadat zij éénderde van hun gevangenisstraf hebben uitgezeten.
De gevangenen die vragen om met een elektronische enkelband te worden uitgerust, zullen van rechtswege onmiddellijk op vrije voeten worden gezet, maar blijven officieel wel gevangenen.
Dit zijn alle vrij ontmoedigende maatregelen voor misdadigers!

Uit angst voor een cipierstaking vóór de verkiezingen van juni, vroeg Laurette zelfs dat een minimum aan veroordeelde personen werd opgeroepen om hun straf uit te zitten in de overbevolkte gevangenissen.
Van rechters werd geëist dat zij hun uitspraken minstens één maand zouden uitstellen tegen personen die minder hebben ontvangen dan een gevangenistermijn van 3 jaar.
Op een totaal van 1.138 verzoeken om invrijheidstelling op erewoord, zijn 658 verzoeken verleend, d.w.z., 59 %!
Bij 5% van de verzoeken was betrokken seksuele misdaden tegen minderjarigen!
(Volgens dagelijks "La Dernière Heure" van 9 november 2004).
Anderzijds heeft de Staat meer dan 500.000 euro in 2 jaar betaald om mensen onrechtvaardig in hechtenis te houden.
“Personen die geen inbreuk hebben begaan vinden zich in de gevangenis. Het gebeurt regelmatig." ("La Dernière Heure", 29 oktober 2004). Dus worden misdadigers losgelaten en onschuldige mensen worden opgesloten!
Aan het chronische gebrek aan magistraten werd niets gedaan.
Integendeel, de situatie schijnt te zijn verergerd.
Men verkiest het benoemen van lager personeel - dat goedkoper is en lonend wanneer het tijd voor verkiezingen is - eerder dan magistraten. Vele bekende delinquenten en misdadigers worden bevrijd of krijgen symbolische straffen omdat zij niet binnen een redelijke tijd voor de rechter konden verschijnen.
Dit zal hen niet weerhouden op opnieuw misdaden te plegen!
Het beheer van Laurette toont deficiëntie. Ondanks een beduidend stijgende begroting voor het Ministerie van Justitie (dat wat is wat zij zelf zei!) krijgen de crediteuren hun geld niet op tijd en is het departement dat met het betalen van de rekeningen van het Ministerie van Justitie wordt belast vrijwel failliet gegaan.
En 650 magistraten tekenden vervolging aan tegen Laurette voor wanbetaling van gelden die hen rechtmatig toekomen. ("La Dernière Heure", 27 augustus)

Het is waar dat de prioriteit van Laurette Onckelinks ligt in het bestrijden van extreem rechts. Niet door de bestaande problemen aan te pakken, maar door het breken van de thermometer.
Zij geeft opdracht tot het volgen van procedures tegen rechts en verbiedt alles wat eventueel kan lijken op racisme of islamfobie.

Vergeet niet dat het wekelijkse satirische blad Père Ubu ons verscheidene keren eraan herinnerde dat Laurette van de"Kaviaar-socialisten" [ zie Voetnoot 3 ] zowat 30.000 euro per maand verdient.
Zij reageerde hierop en gaf haar echtgenoot en advocaat opdracht om
Père Ubu voor de rechter te slepen. Zij verloor deze zaak jammerlijk. (zie website Truder)

Met dergelijke bedragen zou ze terug naar haar keuken moeten worden gestuurd, er is nauwelijks enige kans dat zij het droevige lot van haar kiezers zou moeten delen!

Voetnoot 1: EMIM, Herdenking voor de Marokkaanse
Immigratie, werd verondersteld om 40 jaar Marokkaanse
immigratie naar België te vieren en op het terugwinnen van hun stemmen
voor de regionale verkiezingen van Juni 2004. De raad die uit
12 leden werd wordt samengesteld voorgezeten door zelfde Hassan
Bousetta, en werd samengesteld uit 6 leden van de PS, één Groene en 5 socialistische sympathisanten.

Voetnoot 2: Een intern memorandum werd per vergissing door een medewerker van Isabelle Simonis gestuurd aan Le Soir en laat blijken dat de strijd tegen de rechtervleugel en racisme o.a. werd gemotiveerd door de wens om “allochtone kiezers bij de PS aan te trekken.”
Men zou dan openbaar geld voor dat sectarisch doel besteden. Isabelle Simonis gaf
sommige blunderende antwoorden op vragen over dit incident dat haar snel dwong om als
voorzitter van het Franse Sprekende Communautaire Parlement af
te treden.
Voetnoot 3: "Kaviaar-socialisten" is een term die
wordt gebruikt om naar dit rijke en aristocratische links te verwijzen
dat in wezen niet socialistisch is.

Vertaling van de Engelse tekst: http://www.talkaboutgovernment.com/group/alt.www.libertar...

10:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-08-06

Comical Janssens

 

Patrick Janssens weet niets van VB-tante

 

Niets bijzonders, ware het niet dat deze dame beweert de tante van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens (SP.A) te zijn. ,,Patrick is de zoon van mijn oudste zus'', zegt ze. ,,Maar dat ga ik helemaal niet uitbuiten tijdens de campagne. Familie en politiek moeten totaal gescheiden blijven. Het zijn tenslotte niet de referenties die tellen, wel de inhoud.''

Patrick Janssens zelf heeft echter geen weet van een tante Maria. ,,Mijn moeder heeft inderdaad dezelfde familienaam'', zegt hij verbaasd. ,,En ik heb twee tantes, maar die heten niet Maria. Mocht ik een tante op een VB-lijst hebben, zou ik er zeker niet mee praten.''

 

*- (een internet reactie) De tante van Hans Van Temsche was ook bij het Vlaams Belang en we weten allemaal waartoe dat heeft geleid. Hou Patrick Janssens maar goed in de gaten...

 

*- (reactie van een socialist) - als hij zegt dat hij die tante niet kent, en het komt later uit dat het wel een rechtstreekse tante is, dan maakt hij zich hopeloos belachelijk, dus ik zal toch eerst harde bewijzen moeten zien, eer ik het geloof.

 

Janssens herinnert zich dan toch dat hij een VB-tante heeft

Patrick Janssens in HLN
,,Ja, ze is toch mijn tante'', liet Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) gisteren weten. Met ze doelde hij op de 64-jarige Maria Audenaert uit Rumst die bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lokale lijst van het Vlaams Belang zal prijken.

Dinsdag maakte hij nog duidelijk geen weet te hebben van een tante Maria, gisteren moest hij dan toch bekennen. Ze is de jongste zus van mijn moeder.

Het is van je familie dat je het moet hebben.

 

 

Wel als hij zich al hopeloos belachelijk maakt voor de socialisten onder ons. Hoe diep moet hij dan niet gevallen zijn voor de rest van de bevolking. En dat moet dan een grote stad besturen?

 

Extreme lolExtreme lolExtreme lol

13:44 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |