22-09-06

De lotto is politiek gekleurd

Het heeft lang geduurd, de socialisten hebben nu ook de lotto naar zich getrokken. De Financieel Economische Tijd publiceerde de politieke samenstelling van de raad van Bestuur van de nationale loterij.

De PS  4 leden, VLD 4 leden, de SP.a  3  leden, MR 2 leden, Groen 1 lid, Ecolo, 1 lid, CD&V 1 lid, CDH 1 lid. N-VA 0 leden, Vlaams Belang 0 leden.

 

Dat komt dus neer op 53% links tot extreem linkse leden. Van die overige overige 47% is dan nog eens 38% franstalig. Hoe zou het toch komen dat de politieke haat-concerten van Tom Barkruk (dit is nog steeds een prachtige naam) steun krijgen van de lotto?

18:30 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lotto, politiek, ps, tom, barman |  Facebook |

21-09-06

Weer ambras in het duivenkot.

 

Het is weer ambras in het duivenkot. Nadat Ludo Van Campenhout naar Patrick Janssens uithaalde dat hij zijn mensen al het werk laat doen en zelf met de eer gaat lopen. Doet nu ook Detiege haar duit in het zakje. In De Morgen, het linkse propagandablad, zegt ze: : “In Aardkerke heet zoiets de ‘Lijst van de Burgemeester’, maar in Antwerpen, met 460 000 inwoners, mag je dan spreken over een ‘presidentiële campagne’ of een ‘Amerikaanse burgemeesterscampagne.’”

Ze zijn dus niet te spreken over de solotoer van Janssens. Patrick Janssens voert dan ook een heel ongewone campagne, waarin alles draait rond zijn persoontje. Het logo of de partijnaam van de SP.a komen er zelfs niet meer in voor.

Schaamt Patrick zich dan voor zijn partij? Het zou begrijpelijk zijn, na alles wat ze de voorbije zeventig jaar heeft uitgevreten: hysterische oproepen tot haat en lynchpartijen tijdens de repressie, een openlijke verwerping van de democratie tijdens de koningskwestie, met een massa pre-revolutionair straatgeweld. De socialisten hebben meegewerkt aan het binnenhalen van de eerste generaties gastarbeiders uit Marokko en Turkije, wat tot de huidige multiculturele catastrofe heeft geleid. En tussendoor hebben zij heel ’t stad verziekt met hun corruptie en hun politieke benoemingen. Reden genoeg om beschaamd te zijn dus.

Wij begrijpen best dat Janssens zo weinig mogelijk herinnerd wil worden aan het socialistische verleden, dat hij zich wil profileren als een soort neutrale scheidsrechter, die in zijn oneindige en onpartijdige wijsheid boven het politieke gewoel zweeft. Ja, het is een zwaktebod, maar we begrijpen dat best. Vermits een boegbeeld van de socialisten nu eenmaal niet openlijk het socialisme kan verloochenen, probeert hij het toch minstens stil te houden. Zoals politici vroeger hun maîtresse of hun alcoholprobleem probeerden stil te houden. Nogmaals, wij begrijpen dat. Maar de echte oude socialisten natuurlijk niet. Zij vinden het maar niks dat hun boegbeeld niet meer voor zijn principes durft uitkomen.

Links geweld

Op dit filmpje zie je een jonge man met een groen jasje en een jeansbroek die op de tram ligt te soezen. U ziet ook hoe linkse extremisten  zonder enige aanleiding de man in elkaar beginnen te trappen en te slaan. Waarschijnlijk omdat die een kaal hoofd heeft. Als een kaal hoofd hebben al een reden is om iemand in elkaar te trappen dan is het al ver gekomen met die linkse verdraagzaamheid. Niet iedereen met een kaal hoofd is immers een neo-nazi, er zijn ook mensen die wegens ziekte geen haar meer hebben. Maar kom stel dat dit toch iemand was die met het neo-nazisme dweept, is dat dan een reden om hem op zo'n laffe manier in elkaar te trappen? Is dit de linkse verdraagzaamheid. En ze zijn er nog fier op ook. Dit filmpje is niet voor gevoelige kijkers en komt van een linkse site.

Klik hier voor het filmpje.

 

En dat krapuul gaan ze met bussen importeren vanuit de omliggende landen om Tom Barkruk zijn haat-concerten te bevolken.  

 

Update: Dit is een screenshot van een linkse site waar het filmpje beschreven staat.

Klik hier om naar de site te gaan.

 

Zoals u hier boven kan lezen, gaat het wel degelijk over een Antifa actie in Duitsland op de S-Bahn in Berlijn. Het is dus wel degelijk links geweld.

13:17 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Linkse plannen, links gekonkel!

Tom Barman u weet wel de zanger die men eens heeft opgepakt* wegens drugsdealen en graag verkondigt dat straalbezopen met de autorijden moeten kunnen.

quote: «Natuurlijk heeft dat ook met mijn leefwereld te maken. Er worden drugs gebruikt en pillen geslikt, er wordt te veel gezopen en strontzat autogereden, zo is het leven. Er is geen enkele reden om dat te censureren, het hoort er gewoon bij.» citaat van Tom Barman. 

Tom Barman dus, of zoals ze hem op de politieke forums noemen Tom Barkruk, heeft plannen om volk te lokken naar zijn concerten tegen het Vlaams Belang. Sommigen zeggen dat het geen concerten zijn tegen het Vlaams Belang maar Tom Barkruk (sorry dat is nu éénmaal een leukere naam) zegt zelf in  Knack op 6 april 2005: ‘Volgend jaar, aan de vooravond van de verkiezingen, willen we een groot evenement organiseren tegen het Vlaams Belang’. Concerten waar de SP.a en PS volledig achterstaan, en ook de slaafse staatspers natuurlijk, die mogen niet anders. Gisteren maakte minister Onkelinx op televisie nog duidelijk dat zij dit een schitterende manier vindt om het Vlaams Belang te bestrijden. Degene die nu nog beweren dat deze concerten geen politieke concerten zijn, zijn blind of van kwade wil.

 

Maar kom nu is uitgelekt dat extreem links in Nederland bussen gaat inleggen om zoveel mogelijk linkse extremisten naar die haat-concerten te krijgen van Tom Barkruk. Janice Laureyssens Heeft die mails per ongeluk in haar bus gekregen.

Waarschijnlijk om extra volk bijeen te krijgen om zo de indruk te geven dat veel mensen achter deze concerten staan. Niets is minder waar. Volgens Doorbraak  is zijn eigen moeder niet te vinden voor deze haat-concerten “Het is niet zijn beste idee” zouden haar woorden geweest zijn.

Als men autobussen vanuit Nederland inlegt om het extreem-linkse crapuul naar hier te transporteren dan zullen er ook wel bussen vanuit Duitsland komen. Daar zijn de linkse extremisten nog “geschifter” dan hier.

 

* De ene zegt dat hij later is vrijgesproken de andere zegt dat hij nog steeds aan de drugs zit. J'men fous wat er van aan is, één ding weet ik zeker, zijn hersenen zijn door iets aangetast.

 

Linkse extremisten:

  
 
 
En mensen met een kletskop kunnen beter niet naar de concerten gaan. Deze lievertjes zijn degene die opkomen voor verdraagzaamheid en vrede.  De onderstaande poster komt van een antifa site, de mannen die anderen beschuldigen van onverdraagzaamheid.

 

Deze bende komt bij elkaar. En wedden dat als er rel komt en ze vernielen de buurt dat het de schuld zal zijn van het Vlaams Belang?

12:07 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-09-06

Politiek voor dummies

De SP.a’er Johan Van Biesen wil de mensen gaan uitleggen wat politiek is. Hij noemt het maar meteen “politiek voor dummies”, zit Freya dan op de eerste rij als hij dat gaat uitleggen?

Straffe mannen die socialisten, er is geen enkele partij die zoveel op hun kerfstok hebben staan en uitgerekend zij gaan de domme burger eens uitleggen wat politiek is.

Als ik een raad mag geven aan Van Biesen zou ik zeggen dat hij beter eerst eens in zijn eigen partij moet uitleggen wat politiek en democratie is. Tot hiertoe hebben ze alleen nog maar de ene flater na de andere geslagen.

 

 

15:17 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: politiek, dummies, links, sp a |  Facebook |

Dan weet je het wel zeker?

Waarom is criminaliteit zo aantrekkelijk in België? De GVA geeft zonder het te beseffen het antwoord.  Lees even mee:

 

19/09 Rechter geeft dief geen werkstraf omdat die niet uitgevoerd wordt

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft dinsdag een 26-jarige Tunesiër uit Luik een celstraf in plaats van een werkstraf opgelegd, omdat het volgens de rechter algemeen geweten is dat werkstraffen niet uitgevoerd worden.

19/09 Drie maal meer werkstraffen in Wallonië dan in Vlaanderen

In 2005 werden in Vlaanderen 694 werkstraffen uitgesproken tegen 2.122 in Wallonië. Dat blijkt uit het antwoord van Justitieminister Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag.

 

Wat is het nut van werkstraffen als ze toch niet uitgevoerd worden? Het geeft de crimineel het gevoel dat hij zich alles kan permitteren. Waarom zou je gaan werken als het gewoon uit de winkelrekken nemen toch geen straf opbrengt?

Het spreekwoord zegt: Misdaad loont niet. Behalve hier in België dan.

 

Dit is zo’n vraag waar mensen mee in het hoofd zitten:

“Op 01/02/04 was ik naar Liberty TV aan het kijken naar het
programma van
Jurgen Verstrepen tussen 11.00 en 13.00 uur. Daar zat in de studio Stefaan Declerck CD&V en Ludwig Van Hove *  SP.A. Die laatste wist doodleuk te vertellen dat, "als een asielzoeker iets steelt bij een grootwarenhuis, betaalt het centrum de schade aan het warenhuis, en de asielzoeker wordt strafrechtelijk niet vervolgd." Nu heb ik wat verder navraag gedaan, en een zelfstandige wist te zeggen dat " Wanneer het 'incident' een bepaald bedrag niet overschrijdt, komt het 'centrum'
onmiddellijk tussen in de schade. Er wordt geen PV opgesteld. Enkel als de schade te hoog is, gebeurt dat wel. Dan moet de 'staatsverzekering' de kosten ophoesten."
Dus met andere woorden mogen die gasten uit onze winkels nemen wat ze willen, de staat betaalt wel. Kan dit zomaar, kan men in België zomaar ongestraft diefstallen plegen?
Wat moet ik daar van denken als gewone man die elke dag mag gaan zweten en zwoegen om op het einde van de maand te merken dat er niet veel overblijft. Ik zou ook graag zomaar alles mogen wegnemen. Dit is toch fundamenteel fout.
Hoe kan men nu de ene groep mensen zomaar alles laten wegnemen wat ze verlangen en anderen ervoor laten betalen?”

 

* Even opmerken dat de naam in het artikel Ludwig Van Hove waarschijnlijk Ludwig Vandenhove moet zijn.

11:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Minister Onkelinx is onbekwaam en liegt volgens de pers.

De volgende woorden van minister van Justitie Onkelinx (PS) zullen haar – hopelijk – haar verdere carrière blijven achtervolgen, want ze zijn een illustratie van de ‘ernst’ waarmee deze PS-politica haar functie opvat: “Ik heb mij nooit verzet tegen een nieuwe gevangenis in Dendermonde”. P-magazine (nr. 37, 12.09.2006) onderzocht het dossier en heeft maar één conclusie : Onkelinx liegt.

Het justitiebeleid van Onkelinx is een puinhoop. De recentste maanden kreeg het publiek enkele spectaculaire illustraties te zien, zoals ‘de grote ontsnapping’ uit de gevangenis van Dendermonde. En dan hebben we het niet in de eerste plaats over de gebrekkige communicatie, waarbij mevrouw Onkelinx het niet eens nodig vond om zich na de ontsnapping ter plaatse te begeven.

We hebben het vooral over het feit dat de beveiliging in deze gevangenis zo gebrekkig bleek dat een soeplepel en een mes voldoende waren om zich een weg naar de vrijheid te forceren. Wat voormalig minister van Justitie Marc Verwilghen (VLD) deed verklaren: “Mocht de PS in 2001 mijn plan voor de bouw van een nieuwe gevangenis in Dendermonde niet bewust geblokkeerd hebben (…) was er van een ontsnapping geen sprake geweest” (P-magazine).

Op 23 augustus 2006 riposteerde mevrouw Onkelinx op de commissievergadering in volgende bewoordingen: “Als vice-eersteminister heb ik mij in de loop van de vorige legislatuur nooit moeten verzetten tegen de constructie van een nieuwe gevangenis in Dendermonde om de reden dat het dossier nooit op de ministerraad is gekomen tussen 1999 en 2003.” Uit de rest van het verhaal in P-magazine zal duidelijk blijken dat Onkelinx hier liegt, maar om de ‘samenwerking’ in de paarse regering niet nog meer te belasten, werd een omerta afgekondigd en werd besloten om Verwilghen te offeren.

Want Onkelinx is helemaal niet de eerste die een meerjarenplan voor de gevangenis had opgesteld. Een eerste plan was eigenlijk al in 1999 klaar, en voorzag een uitvoering tussen 2004 en 2007. Dit plan borduurde verder op een studie van 1995 en omvatte enkele cruciale punten: sluiting van kleine gevangenissen, nieuwbouw in Dendermonde en Namen, enz.

De inspecteur van Financiën, die de investeringsplannen moet beoordelen, sprak echter een negatief advies uit op basis van drie elementen: De raming zou overdreven zijn, Verder vreesde de inspecteur niet genoeg gekwalificeerd personeel in de streek te vinden en vooral: “Hoe meer cellen met bouwt, hoe meer gevangenen er zullen zijn”. In de overtuiging van de inspecteur van Financiën – en van de PS - is het beter te werken met alternatieve straffen en elektronisch toezicht.

Wie die inspecteur van Financiën dan wel was? Jean-Marie Cadiat, ex-kabinetschef van Di Rupo en Onkelinx, en volgens P-magazine “een hoge piet uit de structuur van de PS”. Gedurende jaren zal deze Cadiat de plannen voor nieuwbouw kunnen vertragen.

Op 26 februari 2003 vindt er een interkabinnetenvergadering plaats, waar justitiespecialisten discussiëren over een ‘nota voor de ministerraad’ over investeringen in gerechtsgebouwen en gevangenissen. Daarin was een akkoord over de aankoop van grond voorzien, zelfs de plannen voor de nieuwe gevangenis van Dendermonde waren al door architecten getekend. En dan gebeurde er iets heel uitzonderlijk: de vertegenwoordiger van minister Onkelinx laat weten dat haar minister een veto stelt tegen het meerjarenplan.
“Een dramatisch moment” weten bepaalde magistraten te vertellen. “De hoogdringende vernieuwingswerken werden voor jaren bevroren.”

Nu is er dus een plan goedgekeurd, met de aankoop van terreinen in Dendermonde voorzien pas in 2009!

Paul Geudens vat het probleem Onkelinx in enkele zinnen vrij goed samen: “Laurette Onkelinx heeft een heel ander idee over strafuitvoering dan de meeste mensen die ik ken. Zij heeft meer aandacht voor veroordeelde criminelen dan voor de slachtoffers. Wie in aanmerking komt voor vroegtijdige vrijlating, krijgt dat blijkbaar automatisch”. Zo komt een viervoudige moordenaar binnenkort in aanmerking voor penitentiair verlof. “Maak dat maar eens mee als man die vrouw en drie dochters heeft verloren om amper zeven jaar na de veroordeling te horen te krijgen dat je de moordenaar van vier familieleden binnenkort weer kan tegenkomen op straat. Dat is toch om gek te worden, neen?” (Gazet van Antwerpen, 16.09.2006).

Minister Onkelinx is onbekwaam en liegt bovendien. De boodschap in de Vlaamse pers is overduidelijk.

11:13 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onkelinx, ps, politiek, links |  Facebook |