12-09-06

Socialist dreigt ermee Tania een pak slaag te komen geven.

De rode verdraagzaamheid in Antwerpen kent weer geen grenzen. Zoals u ondertussen wel zal weten had de partij NEE die in Antwerpen opkomt alle verkiezingsborden volgeplakt met hun affiche, een poster die mag gezien worden. De mensen van NEE wilden geen verschil maken of zich schuldig maken aan partijdigheid. Daarom vonden ze er niets beter op dan alles te overplakken. Op zich is dat wel een geslaagde stunt waar de meeste mensen en partijen mee kunnen lachen.... Behalve de rode rakkers.

Ik citeer het bewuste tekstje van hun site:

"Omdat vele borden in Antwerpen volledig beplakt waren met affiches van de verschillende partijen konden wij, onpartijdig als we zijn, het niet maken om de affiches van maar één of enkelen van die partijen te overplakken en de rest met rust te laten. Er zat voor NEE dus niets anders op dan álle affiches te overplakken. We zouden anders immers van partijdigheid beschuldigd kunnen worden. Door deze actie heeft NEE zich enorm onpopulair gemaakt bij verschillende politieke partijen. We hebben ondertussen verschillende kwade telefoontjes gekregen en een lijsttrekker van een bepaalde partij heeft zelfs gedreigd met ons persoonlijk een pak slaag te komen geven als we niet met onze aanplakcampagne stoppen. We willen geen namen noemen, maar we kunnen wel zeggen dat hij rood zag van woede."

 

Zeg nu zelf, de poster is toch de moeite waard?

 

16:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De vele gezichten van het Belgische fascisme

Dit artikel van Bret Stephens verscheen op 22 agustus 2006 in de Wall Street Journal.

BRUSSEL - België is de geboorteplaats van René Magritte. Daarom is het wellicht niet verwonderlijk dat in de politiek zelfs het fascisme er surrealistisch is.

Neem nu de Belgische socialisten, de Vlaamse of de Waalse. Het kenmerk van bijna elke Europese socialistische partij is al lange tijd de vijandigheid tegen religie. De jongste jaren heeft België's regerende socialistisch-liberale coalitie de katholieken op stang gejaagd door het legaliseren van het homohuwelijk en euthanasie, het bannen van kruisbeelden uit overheidsgebouwen en het afschaffen van het traditionele Te Deum die vroeger door de regering werd gehouden ter nagedachtenis van de kroning van Leopold I, de eerste koning der Belgen.

Maar dan begonnen de socialisten de ongeveer half miljoen moslims op te merken in België. Zoals Joël Rubinfield van de Brusselse denktank Atlantis Institute opmerkt, bestaat de helft van de 26 leden tellende socialistische fractie in het 75-koppige parlement van de stad uit moslims. In de gemeente Molenbeek heeft de socialistische burgemeester Philippe Moureaux voor halal-maaltijden gezorgd in alle scholen; politiemensen mogen tijdens de Ramadan niet eten of drinken op straat. De socialistische partij was ook, onwaarschijnlijk, de belangrijkste tegenstander van een wet die het ontkennen van de Armeense genocide strafbaar zou maken. Ook dit is een product van de groeiende alliantie tussen moslims en socialisten, net zoals de routinematige afkeuringen van de partij aan het adres van Israël.

Neem nu het Vlaams Belang (Flemish Interest), de secessionistische Vlaamse partij, voorheen bekend als het Vlaams Blok, tot een gerechtelijke uitspraak de partij buiten de wet stelde in 2004. Het Blok heeft historische banden met nazi-collaborateurs. Eén van de stichtende leden van de partij is Karel Dillen, die in 1951 een Frans essay in het Nederlands vertaalde dat de Holocaust ontkent (mogelijks de enige Franse tekst waarvoor een lid van het Vlaams Blok ooit sympathie getoond heeft). Vele jaren lang was de belangrijkste leuze van de partij haar oproep om immigranten die weigerden om zich aan te passen, onder dwang te deporteren. De partij maakte ook geen geheim van haar banden met andere extreem-rechtse Europese partijen, zoals het Front National van Jean-Marie Le Pen in Frankrijk.

Maar dat is aan het veranderen. Jongere partijleiders realiseerden zich dat hun anti-semitische trekjes vergif waren, en begonnen pro-Israëlische standpunten te vertolken. De harde standpunten van de partij over criminaliteit en moslims begonnen een aanzienlijk deel van de Joodse stemmen aan te trekken, in het bijzonder bij de orthodoxe Antwerpse Joden, die zich steeds kwetsbaarder begonnen te voelen tegenover de vijandige moslimgemeenschap in de stad. Vandaag is Vlaams Belang de grootste partij van het land.

En dan is er het eigenlijke beleid van het land. In april waren de Belgen geschokt door de moord op een tiener, Joe Van Holsbeeck, die door twee zigeuners neergestoken werd in het Brusselse centraal station tijdens de avondspits, terwijl tientallen voorbijgangers toekeken (blijkbaar wilden de moordenaars zijn MP3-speler).

Te midden van een groeiend besef van wetteloosheid - het aantal moorden per inwoner ligt in België met 9,1 per 100.000 dubbel zo hoog als in de VS - werd de moord een aanleiding tot een nationaal gewetensonderzoek. Toen Jean-Marie Dedecker, een senator van de liberale partij, in een opiniestuk schreef dat "politiemensen de andere kant opkijken om te vermijden dat men hen van racisme beschuldigt", werd hij teruggefloten door eerste minister Guy Verhofstadt wegens het "aansporen tot vijandigheid".

En dan is er ook het merkwaardige geval van journalist Paul Belien, die hoofdredacteur is van The Brussels Journal, een pro-Amerikaanse, euroskeptische, anti-islamistische weblog. In februari was de blog één van de weinige nieuwsbronnen die de beruchte Deense cartoons van de profeet Mohammed, wat twee miljoen unieke bezoekers opleverde. Het leidde ook tot een buitengewoon onderzoek van het Vlaamse weekblad Knack. Opmerkend dat de blog van Belien geciteerd was door Midden-Oosten-kenner Daniel Pipes, beschreef Knack die connectie als "geen toeval", maar eerder "een bewuste provocatie door de neocons", waarvan het uiteindelijke doel was om Amerikanen en Europeanen te laten geloven dat "alle moslims gewelddadig en gevaarlijk zijn, waarna het conflict in Palestina, Iran en Syrië echt van start kan gaan".

Maar dat was nog niets vergeleken met de reactie die Belien uitlokte met een artikel na de moord op Van Holsbeeck, waarin hij de moordenaars beschreef als "roofdieren" en België opriep om het bezit van zelfverdedigingswapens uit het strafrecht te halen (hij had vooral pepperspray in gedachten). Twee weken na de publicatie van het artikel ontving Belien een brief van het Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding, een organisatie in dienst van de overheid die als taak heeft om "slachtoffers van discriminatie bij te staan" en "het grote publiek bewust te maken van anti-discriminatie". (België heeft één van de strengste antidiscriminatieregimes ter wereld). Het artikel van Belien kwam volgens het CGKR neer op "aanzetten tot geweld", en hij kreeg het bevel om het artikel te verwijderen van zijn blog op straffe van vervolging door de staat. Hij stemde toe. Intussen kreeg hij naar eigen zeggen emails met beelden van verbrande lichamen en boodschappen met "dit is wat er met u zal gebeuren".

Belien werd sindsdien ondervraagd door de politie wegens het verstrekken van thuisonderwijs aan zijn vijf kinderen, waarvan er intussen vier aan de universiteit studeren of al afgestudeerd zijn. Een deel van Belien's probleem is ongetwijfeld dat zijn vrouw parlementslid is voor Vlaams Belang. Maar wat haar politieke strekking ook is, Belien zelf is geen lid van de partij, en niets in The Brussels Journal suggereert dat het een partijpublicatie is. Zijn belangrijkste misdaad lijkt te zijn dat hij voor een Engelstalig publiek de minder bekende charmes van de Belgische staat heeft blootgelegd.

Intussen winnen de echte fascisten in België aan kracht, en zij worden grotendeels beschermd door de anti-racismewetgeving van het land. In de Brusselse Imam Reza-moskee herdacht een geestelijke de zeventiende verjaardag van het overlijden van Ayatollah Khomeini: "De vijand kan het licht van de Islamitische Revolutie niet doven". En in Molenbeek publiceerde de krant Het Volk een studie over de plaatselijke moslimbevolking. Redacteur Gunther Vanpraet beschreef de gemeente als "een kweekvijver voor duizenden kandidaten voor de jihad".

De Belgische regering kan ervoor kiezen om er geen aandacht aan te besteden. Maar zoals Magritte zou gezegd hebben: ceci n'est pas une pipe.

Auteur: Bret Stephens (Wall Street Journal)

16:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

150 redenen om niet op de socialisten te stemmen.

En ja hoor dames en heren, het is zover zojuist is het aantal redenen om niet op socialisten te stemmen op de 150 gekomen. 150 redenen om niet op de socialisten te stemmen. Het is een lijst vol corruptie, smeergelden, intimidatie, inbraak, wanbeheer, nepotisme en ja hoor zelfs moord.

150 F*cking redenen!! En toch zijn er nog steeds naïevelingen die hun stem aan een strekking geven dat niet meer is dan maffiaclan onder een schapenvacht.

Marc Spruyt u weet wel die ABVV bediende die tijdens zijn werkuren zijn haat en frustratie site in elkaar flanst, heeft ook een lijst willen aanleggen. Ze noemen dit 101 redenen om niet op het Vlaams Belang te stemmen. Nu moet u dat eens lezen, er staat geen enkele reden in. Ze geraken niet verder dat 10x herhalen dat het Vlaams Belang racistisch is, of je moet er niet op stemmen want het zijn fascisten..... Kortom lachwekkend, om je een breuk te lachen. Ze hebben nog niet één deftige reden, alleen van die onderbuik gevoelens. Bij Spruyt kan je eerder spreken over spastische krampen, maar kom ook de minder begaafden onder ons hebben recht op hun mening.

 

15:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

SP.a geniet van onderdrukte vrouwen zonder rechten

Bron: Jurgen Verstrepen

 

Toevallig las ik ban morgen dit bericht op PI. Geplaatst: Ma 11 Sep 2006, 22:10 | Onderwerp: Zaterdag was het weer prijs

"Vier marokkanen in een dikke mercedes CLK cabrio met luid arabisch gejengel uit de boksen klinkend die plots stoppen en beginnen te schelden tegen 2 marokkaanse meisjes omdat ze geen hoofdoek dragen......"

Maar voor de rest zijn de hoofddoekjes wel vrijwillig.


 

11:49 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Humor, mag het even?

 

 

 

11:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Truus Flater gaat weer onderuit!

Truus Flater, ons Laurette dus. Gaat hier weer prachtig onderuit.
De zogenaamde rechtse terroristencel bestaande uit militairen kan men alleen nog vervolgen wegens wapenbezit. Heel dat mediacircus is dus gewoon een storm in glas water.
Want zeg nu zelf, militairen vervolgen wegens wapenbezit. Wat is het volgende? Apothekers vervolgen wegens handel in pillen?  
 

10:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-06

Het land is gered van de chaos

Prachtig artikel, de moeite om te lezen:

 

De Staatsveiligheid heeft dus een gevaarlijk neonazi-netwerk van het leger opgerold. Sinds een paar dagen slapen we dus alweer iets beter. Want de heerschappen waren van plan het land compleet te destabiliseren. Ze hadden een wapenarsenaal, een bom die een hele auto kon doen opblazen en een pamflet om die op te eisen. De aanslag dan, niet de auto. Het land is ternauwernood aan de chaos ontsnapt.

Een pluim dus voor de staatsveiligheid die hier grandioos werk verricht heeft. En natuurlijke een uitgelezen aanleiding voor jan en alleman om allerhande complottheorieën uit de schuif te halen.

Zo stelt zich de vraag waarom men juist nù tot actie overging. Naar eigen zeggen hield men de verdachten al twee tot drie jaar in het oog. "Een maand voor de verkiezingen, dat is natuurlijk tegen ons gericht", zo beweren stemmen van het Vlaams Belang. Nonsens natuurlijk. Als men zoiets wil doen, dan doet men dat voor de federale verkiezingen. En dan nog liefst nadat de nitwits hun auto opgeblazen hebben. Jürgen toch. Zó idioot is men bij de staatsveiligheid toch ook niet dat men zijn kruit bij de verkeerde verkiezingen verschiet?

Neen, er is allicht een veel simpeler verklaring waar - merkwaardigerwijs - nog niemand op gewezen heeft. Geen twee dagen voor het oprollen van de bende werd immers een nieuwe baas van de Staatsveiligheid aangekondigd. En is er iets meer frustrerend voor een oude baas dat de volgende met de pluimen gaat lopen? Neen, natuurlijk. Als er pluimen te verdelen zijn, dan steek ik die wel op mijn hoed, zal Dassen gedacht hebben.

Overigens - en dit even terzijde - is het wel merkwaardig wat soort mensen onze Staatsveiligheid leidt. De vorige was een blauwe kabinetschef. Spionage-ervaring noppes. De nieuwe chef heet Alain Winants en is (blauwe) advokaat-generaal. Behalve als de man er een dubbel leven op nahield, zal zijn spionage-ervaring ook wel noppes zijn. Maar Winants is vlot tweetalig en heeft in het proces tegen het Vlaams Blok zijn Belgische sporen verdiend. Politiek de juiste kleur hebben is dus blijkbaar belangrijk in onze spionagedienst. Voor een treinmaatschappij kunnen we dat nog begrijpen. Daar kost mismanagement alleen maar geld aan de belastingbetaler. Maar een staatsveiligheid? Geen wonder dat een en ander daar vierkant draait.

Ook hoogst eigenaardig is de vraag van velen om nu maar snel een paar wetten te stemmen die dit soort neonazi-verenigingen buiten de wet stelt. En daar volgt mijn klein verstand niet meer. Vooreerst dacht ik dat men die wetten al had, want men heeft er het Vlaams Blok mee vervolgd.

En ten tweede lijkt het mij bijzonder idioot om daarmee terrorisme te willen stoppen. Dolgedraaide padvinders die na de uren wat soldaatje willen spelen, tot daar aan toe. Maar een beetje terrorist met hersens in zijn hoofd en ambitie om meer te doen dan zijn autootje op te blazen? Die blijft natuurlijk uren weg van bloed-en-bodem verenigingen waar het krioelt van de Staatsveiligen. Als ze profielen aanleggen van flaminganten - ze mochten ooit eens op het Eurovisiesongfestival willen zingen - hoeveel meer spionnen lopen er dan niet rond in dat soort kringen?

Neen, als er iets moet aangepakt worden, is het het Belgisch leger wel. Want blijkt nu niet dat dit een broeihaard is van neonazi-gedachtengoed? Een cultuur van geweld? Een vruchtbare humus voor mensen met meer wapens dan hersens? Een biotoop van extreem-rechtse geflipten die wapens verzamelen en bommen in mekaar flansen?

Als ik politicus was, ik zou het leger buiten de wet stellen.

Door: Anita Janssens 10-09-2006 op http://www.politiek.net/diogenes/16597 

15:38 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |