21-10-06

Wat hebben de socialisten zoal gedaan sinds de verkiezingen?

We zijn nu 14 dagen na de verkiezingen, en wat hebben de socialisten al op hun kerfstok.

-         21 okt. Burgemeester Van Gompel (PS) van Charleroi in de cel wegens valsheid in geschriften en oplichting

-         18 okt. Wie geen lid is van de PS geraakt niet aan een job van ambtenaar in Wallonië

-         12 okt. het cultuurboegbeeld van de PS Georges Dumortier  aangehouden. Dumortier wordt er van verdacht van oplichting, verduistering, schriftvervalsing en fiscale fraude.

-          

Ze zijn goed bezig die sossen. Uw mening zeggen is strafbaar, de boel oplichten en bedriegen niet. Zouden we niet beter de partijfinanciering intrekken van de socialisten?

11:21 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-10-06

Mijn kat en de begroting...

Na het aanhoren van de begrotingsverklaring van Verhofstadt en zijn bende viel mijn mond open van verbazing.

Mijn kat daarentegen......... kreeg de slappe lach.

 

 

bwahaha

 

16:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: begroting |  Facebook |

De rode kameleons

Ik weet het is een lange tekst, en lange teksten doen het niet zo goed op blogs, maar toch wil ik u dit niet onthouden

 

Je kunt veel kritiek hebben op de socialisten, of het nu over hun voorzitter of programma gaat. Maar waar je niet omheen kunt, is dat ze zich elke keer zeer goed kunnen aanpassen aan een nieuwe vijver kiezers waaruit ze kunnen vissen. Eerst waren het de arbeiders, later de gauche caviar en nu uiteindelijk de 'allochtonen'. Ook hebben ze op basis van dat electoraat hun sociaal-economisch programma steevast aangepast. Aanvankelijk voorstander van een collectivisering van de productiemiddelen zijn ze stilaan in richting van een sociaal gecorrigeerde vrije markteconomie geëvolueerd. Een economische kameleon dus. De SP.a verschilt vandaag de dag amper van een links-liberale partij. Ook inzake sociaal-economische dossiers wordt het druk in het centrum.
Een aanpak die de partij geen windeieren legt. Ze weet daardoor de links-liberalen van Spirit en de VLD aan zich te binden en dat is de levensverzekering voor Paars aan het worden. Maar de SP.a moet zijn electoraat natuurlijk pamperen en dat is niet altijd even eenvoudig. Onder de briljante (ere wie ere toekomt) Johan Vande Lanotte hebben de socialisten daarvoor een subtiel, maar pervers systeem geïntroduceerd. Het gebruik van de sociale zekerheid als hangmat wordt nog steeds als een evidentie beschouwd. Het blijft een systeem om nu ook de allochtone bevolking aan zich te binden. Hierbij worden zelfs veel hogere bedragen dan vroeger uit de staatskas gehaald. Ondertussen zijn verhalen gekend van de facto polygaam wonende allochtonen die voor zichzelf, hun kinderen en hun echtgenotes maandelijks duizenden euro's aan uitkeringen krijgen.
Daarnaast bestaat het electoraat van de SP.a vooral uit gepensioneerden, ambtenaren en uiteraard pseudo-kunstenaars. Zonder populistisch te willen doen, gaat het hier om dat deel van de bevolking dat vooral een ontvanger is van uitkeringen en niet echt een bijdrage levert aan de productiviteit en de groei van onze economie. Wie echter vooral bijdraagt aan de economie en onze sociale zekerheid, interesseert de SP.a niet. Het gaat hier om de klassieke tweeverdieners die ongeveer de helft van hun inkomen moeten afstaan aan de staat. Dat herverdelingsmechanisme komt de socialisten zeer goed uit. Bovendien zijn ze zo zeker van hun stuk dat ze zonder noemenswaardige tegenstand allerlei leugens kunnen lanceren. Zoals het verhaal over het Zilverfonds dat in de toekomst onze sociale zekerheid betaalbaar moet houden en de kosten van de vergrijzing moet opvangen. Terwijl er eigenlijk geen eurocent in dat fonds zit. Vande Lanotte en co weten trouwens zeer goed dat onze sociale zekerheid op een faillissement afstevent. En in plaats van het te redden zullen het - o paradox - de socialisten zijn die de verzorgingsstaat zullen vernietigen. Dat werd mij onlangs nog door een Vlaamse topeconoom voorspeld.
De eerste signalen daarvan zijn al duidelijk. Het is zo dat ons sociale zekerheidssysteem gebaseerd is op een combinatie van verzekering tegen risico (zoals werkloosheid) en solidariteit (de sterken ondersteunen de zwakken). Nu wordt die verzekerinsgpoot stilaan afgebroken. Door bijvoorbeeld constant allerlei uitkeringen te verhogen en nog altijd een gigantisch deel van het loon van de werkenden af te romen, overheerst het solidariteitsprincipe. Een steeds groter deel van de bevolking (de reeds vermelde tweeverdieners) stellen meer en meer vast dat ze in verhouding massaal moeten bijdragen aan de sociale zekerheid. Terwijl ze goed weten dat ze amper iets gaan ontvangen. Vandaar dat er meer en meer mensen zelfstandigen worden en zo de facto het systeem verlaten.
Wanneer er echter op termijn niet langer voldoende middelen zijn om de sociale zekerheid te onderhouden en ook de belastingdruk fenomenaal hoog ligt, dan zal er voor de socialisten bijvoorbeeld niets anders op zitten dat het wettelijke pensioen van een deel van de bevolking af te nemen. Ook dit is mij al door een paar economen voorspeld. Tweeverdieners (zij weer) zullen via een groepsverzekering en privé-pensioensparen een appeltje voor de dorst hebben weggelegd en dus zal de politiek daaruit besluiten dat een wettelijk pensioen voor hen niet langer levensnoodzakelijk is. Wel voor het electoraat van de SP.a daarentegen dat dankzij de vrijgekomen middelen toch van een pensioen zal kunnen genieten en waarmee men dus zogezegd solidair zal moeten zijn. Dat de hardwerkende Vlaming daarvoor het gelag betaalt, zal Vande Lanotte en co worst wezen. Een verontrustend vooruitzicht.

Angélique Vanderstraeten in 't Pallieterke

16:08 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Geen PS lid, geen werk!

Wie geen lid van PS is, maakt geen kans in Waalse administratie

 

De aanstelling van 73 directeurs binnen de Waalse administratie stelt problemen: in meer dan 90 pct van de gevallen zou wie geen socialist is, aan de kant zijn geschoven. Dat schrijven de kranten van de groep Vers l'Avenir zaterdag.

De oproepen om zich kandidaat te stellen voor de vacatures van directeur bij het Waalse ministerie voor Infrastructuur en Transport (MET) en het ministerie van het Waalse Gewest (MRW) bevatten geen functieomschrijving en dus evaluatiecriteria, aldus de kranten, zich baserend op vakbondsbronnen. Kandidaten werden niet weerhouden wegens arbitraire en vage redenen.

Als gevolg hiervan zijn de 14 weerhouden kandidaten voor de post van directeur voor het MET allemaal van socialistische stempel, van de 59 kandidaten voor het MRW hebben er 54 een PS-kaart (3 hebben een cdH-stempel, één van MR).(Belga)

15:50 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ps, corruptie |  Facebook |

Leugen van de maand!

Zij werd met het hoofd tegen de grond geslagen dat het kraakte. Hij stak ze 18 maal in rug, buik en borst met mes en schaar. Hij sloeg haar met een koffiezet, met een vaas en strijkijzer. Ze werd gestampt.

En dan zegt de aanvaller Maen Al Yassin een asielzoeker uit zon en zee dat hij haar niet wou doden? Een man die in Duitsland ook al veroordeeld is voor roofmoord. Dat is pas liegen dat het gedrukt staat. Ik had niet de bedoeling te doden……..

Als je die bedoeling niet hebt steek je iemand geen 18 keer met een mes en schaar en bewerk je ze achteraf niet nog eens met een strijkijzer.

En de grapjas vond het dan nog nodig om op het slachtoffer te plassen om dat hij zijn kleine “Hoesein” niet in houding kreeg tijdens de poging tot verkrachting.

 

En blijkbaar stelt niemand zich de vraag hoe het komt dat een man die in Duitsland veroordeeld is geweest voor roofmoord dat die hier asiel kan aanvragen en onderdak krijgt in het vakantieoord Zon en Zee.

Maar dat is natuurlijk de kracht van de beschermheilige van de criminelen. Onze minster van justitie Sint-Laurette zal hier wel voor iets tussen zitten.

15:47 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-10-06

De automobilist

melken2

20:29 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Stop de repressie, stop het CGKR

vrijheid
 
Het GCKR gaat te ver! Ik wil mijn mening kunnen uiten zonder daarvoor de kans te lopen dat ik een Centrum voor Gedachten Kontrole & Repressie op mijn nek krijg. Dit centrum doet mij veel te veel denken aan de gestapo en de stasie, ik hoef geen gedachtenpolitie.
Het meest aangehaalde argument is: "Uw vrijheid stopt, waar die van een ander in gedrang komt".  Daar zou ik nog mee kunnen leven. Maar door mijn mening te uiten komt niemands vrijheid in gedrang. Het staat (voor mij) iedereen vrij om mijn mening te weerleggen of me te overtuigen dat mijn zienswijze fout zou zijn.
Dus vrijheid van spreken is een recht, een democratisch recht!