03-01-08

Wordt de corruptie aangepakt?

Images_2Bruno Stevenheydens  parlementslid van het Vlaams Belang, is één van de indieners van een vraag tot het openen van een onderzoek lastens André Flahaut. Soswatch heeft al meerdere malen gewezen op het feit dat de "man van 200.000.000" er minstens een bedenkelijke politieke levensstijl op nahield. Zoals in de betere tijden, als een echte maffiosi, leidde hij vanuit zijn PS hoofdkwartier defensie. Sommige 'interventies' doen evenwel meerdere vragen rijzen. Vriendjespolitiek, verdwenen miljoenen of verdachte aanbestedingen, alles was mogelijk. Ondanks de duidelijke signalen bleven Open VLD, de socialistische spitsbroeders en de tjeven altijd doof. Tot nu het Vlaams Belang wel de politieke moed heeft om de kat de bel aan te binden. We hopen dat er nu eindelijk iets gebeurt in deze onverkwikkelijke historie.

November en december 2007.

2 november 2007 - De website van HLN meldt vandaag dat het Brusselse parket een onderzoek is gestart tegen topfunctionarissen van de Veiligheid van de Staat. Ook het beroemde Comité I, dat deze dienst moet controleren, zal ijverig meespeuren. De aanvankelijke klacht komt van de Baron de Bonvoisin dewelke zich in zijn eer gekrenkt voelt.

3 november 2007 - De website van Het Laatste Nieuws meldt dat Mehmet Koksal, provocateur, links en zelf verklaard journalist stopt met zijn weblog.

In Brussel is een betoging van duizenden aanhangers van de PKK toegelaten in Brussel. Eerder was een democratische betoging van het Vlaams Belang tegen de Islamisering verboden. Dat stemt tot nadenken...

11 november 2007 - Het is haar weeral gelukt om, ondanks haar leeftijd, de pers te halen. Mieke Vogels wordt de nieuwe voorzitter van het Stalinistische Groen! Ze zal radicaliseren......... belooft ze de media.

13 november 2007 - De repatriëring van de piloot Jacques Wilmart kost de belastingsbetaler minstens 37.500 euro (artikel hier ). Deze zichzelfgenoemde "redder van kinderen" kwam samen met anderen in het nieuws toen hij onlangs in Tjaad werd aangehouden op verdenking van mensenhandel.

14 november 2007  De dader van de busmoord, de moord op Giudo Demoor zal ongestraft blijven. De rechtbank heeft de straf van (maar) 2 jaar gevangenis ook nog eens verworpen. De "jongere" die voor de fun een man doodtrapte op de bus zal dus niet naar de cel moeten. Omdat hij 19 jaar is en nog geen strafblad heeft.

20 november 2007 - de VRT zal haar eigen "linksheid" onderzoeken. Van gekken gesproken.

21 november 2007 - Zestig jaar nà het einde van de holocaust is het CD § V burgemeester Stefaan De Clerck die het idee oppert om, in navolging van Dachau, bij de doden de tanden te trekken vooraleer ze naar een crematorium worden gebracht.

22 november 2007 - het Brussels Parket opent een strafonderzoek tegen Fientje Moerman.

25 november 2007 - wanneer twee "jongeren" zich in Parijs doodrijden op een gestolen (!) bromfiets, breken er weeral rellen uit. Van verdraagzaamheid gesproken....

30 november 2007 - In Dubai is een twaalfjarig meisje  aangehouden omwille van het feit dat ze sedert haar tiende levensjaar verboden sexuele betrekkingen had. Dat ze sedert haar tiende stelselmatig door verschillende mannen is verkracht is niet van tel in dat moslimland. Verkrachting dient immers geïnterpreteerd te worden als losbandigheid en provocatie van  het slachtoffer. Van verdraagzaamheid gesproken...

1 december 2007 - Het Atheneum van de Pottelberg in Kortrijk wordt al enkele jaren opgevrolijkt door de slogan "Wij zijn geen Vlamingen, maar wereldburgers". De woorden zijn in afdruipende, aan bloed refererende verf op de muur gespoten, tegen een achtergrond van meerdere hakenkruisen. Het plaatje wordt vervolledigd door het hoofd van Martin Luther King. (bron: de Leiepisser november/december 2007). Kortrijk is de stad waar tsjevenburgemeester Stefaan De Clerck regeert. Hij is er via zijn kartelpartner van op de hoogte gebracht. Toch wordt er niets aan gedaan. De directie van het Atheneum in Kortrijk vindt dit zelfs "kunst". Van verdraagzaamheid gesproken...

2 december 2007 - Uit een bericht  van nieuwbakken parlementslid Bruno Stevenheydens blijkt nogmaals duidelijk hoe de democratie werkt in België. Vragen die door parlementsleden worden ingediend, krijgen nauwelijks aandacht, laat staan een antwoord.

Op een Sinterklaas feest in Antwerpen worden twee mensen neergestoken en anderen geslagen door laffe allochtone criminele jongeren. Van verdraagzaamheid gesproken.

5 december 2007 - Mannelijke journalisten zijn niet welkom op een allochtonenfeest, zo meldt een ABVV'er van de journalistenbond. Van verdraagzaamheid gesproken.

8 december 2007- In Soedan werd een Britse Juf vijftien dagen in de gevangenis gegooid en achteraf uit het land gezet. Haar misdrijf: ze had een teddybeer de naam van de Profeet Mohammed gegeven. Van verdraagzaamheid gesproken...

11 december 2007 - Ex Vlaams Nationalist Geert Bourgeois is van plan meer geld te geven aan de V.R.T. waar de rode ridders uiteraard een vreugdedansje hebben gevoerd.

13 december 2007 - De verliezer van de voorzittersverkiezingen van de sossen, Erik De Bruyn, wil een nieuwe partij oprichten, met name S.P.A. Rood. Hij situeert zichzelf nog linkser dan links, in feite heel links van de Sossen (dus ook van Groen?).

20 december 2007 - Op internet duiken clandestiene beelden op gefilmd tijdens het proces van de vermeende terroristen van DHKPC. Blijkbaar is de beveiliging er toch niet zo goed. Of vergissen we ons?

21 december 2007 - In België wordt een grootscheeps terreuralarm afgekondigd.

23 december 2007 - Op de site van HLN vinden we een bijdrage terug die meldt dat in Vlaanderen zes Moskeeën werden erkend door minister Marino Keulen. Vier zijn Turks, één is Marokkaans en één Pakistaans.

24 december 2007 - in zijn Kerstboodschap geeft Albert II toe dat er grote onrechtvaardigheden zijn gebeurd tegenover het Vlaamse volk.

Kerstdag 2007 - Rond de middag is een jong koppel overvallen  voor hun GSM en mp3 speler. Zij was 17 jaar hij 18. Hij vecht nog steeds voor zijn leven.Twee daders zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Luik. Namen zijn er niet bekend gemaakt, het gaat om “jongeren”. Van verdraagzaamheid gesproken...

WIJ WENSEN AL DE BEZOEKERS VAN ONZE SITE EEN GELUKKIG NIEUW JAAR,  EEN VREUGDEVOL EINDE EN EEN VREDIG BEGIN.

12:11 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaaroverzicht 2007 |  Facebook |

September en oktober 2007.

2 september 2007 - De Computer Crime Unit en de corruptiebestrijders van de politie zijn binnengevallen bij de aankoopdienst voor informaticamateriaal van de federale politie. Er is sprake van omkoping bij de openbare aanbesteding van miljoenencontracten voor computermateriaal.

4 september 2007 - In opdracht van "de Morgen" wordt door de UCL een onderzoek gevoerd. Conclusie van deze onverdachte bron: Autochtone Belgen zijn regelmatig het slachtoffer van racisme door allochtonen. Eindelijk bevestiging van wat we al jaren denken, en dit uit politiek correcte hoek.

6 september 2007 - soswatch start een dossier DHKPC waarbij het staatsgevaarlijke wordt aangetoond van deze groep die voor de Antwerpse rechtbank dient te verschijnen.

11 september 2007 - Op bevel van groot Moefti Thielemans worden tijdens een betoging verschillende parlementsleden van het Vlaams Belang hardhandig opgepakt. Die dag wilde men een signaal geven tegen de Islamisering en de doden van de aanvallen op de Twin Towers in New York herdenken.

16 september 2007 - In het nieuw veiligheidsplan van Laurette Onkelinx staat het misdrijf "moord" niet meer op de lijst van prioriteiten.

Nieuw bewijsmateriaal duikt op tegen de leden van DHKPC tijdens het proces in Antwerpen.

23 september 2007 -  wat in Brussel niet kon, mag wel in Antwerpen: betogen tegen de Islamisering.

26 september 2007 - soswatch krijgt het bericht dat de topgangster Victor Hoxha les zou geven aan een Kosovaarse... politieschool. De Europese Gemeenschap, waaronder Belgiëe, steunt dit project.

2 oktober 2007  - uit een doorlichting van het mediabeleid van minister Bourgeois door soswatch, blijkt dat de toekenning van vergunningen zwaar politiek gekleurd is.

6 oktober 2007 - Het Vlaams Belang toont aan wat Fientje Moerman met ons geld aan het doen is. """Vorig jaar in november ging minister Fientje Moerman van OpenVLD met prins Filip de Taaie mee naar Canada voor een handelsmissie van vier dagen. Fientje Moerman slaagde erin in die vier dagen 22.070 euro over de balk te gooien. Alleen al voor de “representatiekosten” gaf zij 10.000 euro uit. Het meest cynische was dan nog dat zij daarnaast nog een onkostennota van 5.000 euro indiende voor “kleine uitgaven"""

10 oktober 2007 - Fientje Moerman valt van haar sokkel. De druk is te groot. Toch weigert de Vlaamse regering officieel klacht neer te leggen en het geld terug te eisen.

Minister Flahaut heeft een begrotingstekort van 200.000.000 euro. Hij weet niet waar het geld is.

14 oktober 2007 - Bart De Wever erkent in "de zevendag dag" dat hij bereid is om een prijs te betalen voor de splitsing van BHV.

17 oktober 2007 - In Amsterdam probeert een allochtoon met bindingen tot de Hofstad-groep twee politiemensen te vermoorden. Hij wordt neergeschoten. Gevolg: rellen als steunbetuiging voor de crimineel. Waar hebben we dat nog gezien?

20 oktober 2007 - Bart De Bie start op zijn site met een nieuw item: "crimewatch". Het gaat over misdrijven die verzwegen worden in de politiek correcte media.

23 oktober 2007 -  Babe Freya verlaat de politiek. Geen verlies als jet het ons vraagt.

26 oktober 2007 - Het Hof van Beroep te Antwerpen heeft zich niet laten intimideren door de linkse meute en de recente gebeurtenissen in het Brusselse. In een tussenvonnis is gebleken dat de vertragingsmanoeuvers van de verdediging van de terroristen van DHKPC werden doorzien. Het flauwe excuus dat er nieuw onderzoek zou moeten gevoerd worden in Turkije, of dat de Turkse Staat niet bevoegd is om zich burgerlijke partij te stellen, werd terecht naar de prullenmand verwezen

30 oktober 2007 - het linkse, mythomane Blokwatch stopt er mee. Tja, dat is nu eens verstrikt raken in eigen leugens.

12:09 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaaroverzicht 2007 |  Facebook |

Socialisten en de endlösung!

Holocaust_2 Ik schrijf het al jaren, maar nu komt de SOMA met hetzelfde resultaat. De Belgische socialisten hebben bewust meegewerkt met de endlösung tijdens WOII. bron: GVA

Toen Hitler België bezette, publiceerde Hendrik De Man, de voorzitter van de SP/PS, in naam van zijn partij een Manifest: "Ziehier wat ik u vraag te doen. Geloof niet dat er weerstand moet geboden worden aan de bezetter. Aanvaard eerder het feit van zijn overwinning en probeer er lessen uit te trekken. Voor de werkende klassen en voor het socialisme is deze ineenstorting van een vermolmde wereld verre van een ramp te zijn een bevrijding. De weg ligt open voor de twee doelstellingen die de verzuchtingen van het volk samenvatten

In 1940 verbond de socialistische partij zich met het Hitler-fascisme. De 23ste augustus 1940 ondertekende Achiel Van Acker, die later eerste-minister werd van een 'democratische' regering, het Manifest van De Man en hij sprak zich uit 'ten gunste van de nieuwe orde'.

Na de beruchte Kristalnacht van 9 november 1938 zochten tienduizenden vluchtelingen hun heil in ons land. De meesten moesten in het vooroorlogse België onderduiken in de semi-clandestiniteit, als ze al niet aan de grens werden aangehouden en uitgeleverd aan de Duitse overheid. Op 14 juli 1938 had de minister van Justitie Pholien ( PSC Parti Social Chrétie ) voor de Kamer al verklaard: "We versterken de grensbewaking met eenheden van de rijkswacht om te verhinderen dat men op onregelmatige wijze het land binnenkomt en om nadien niet te moeten overgaan tot uitwijzingen". Op 14 augustus 1939 vaardigt Hendrik De Man En Paul Henri Spaak ( BSP Belgische socialisten) een koninklijk besluit uit dat alle buitenlanders verplicht zich te melden op het gemeentehuis om hun inschrijving te vragen, binnen de 48 uren na hun aankomst. De wet van 11 augustus 1939 organiseert een volkstelling onder de buitenlanders. Hoewel nog niet voltooid op het moment van de Duitse inval, zijn de gegevens uiterst nuttig voor de bezetter. De besluit-wet van 28 september 1939 voert strafmaatregelen in voor vreemdelingen die illegaal in ons land verblijven en laat toe vreemdelingen die een gevaar voor de openbare orde kunnen betekenen in hechtenis te nemen... wat op het ogenblik van de Duitse bezetting ten uitvoer wordt gebracht.

Op 3 februari 1939 richt de Foy, hoofd van de Staatsveiligheid, een nota aan koningin Elisabeth waaruit blijkt dat de Staatsveiligheid al sinds 28 augustus 1938 niet alleen de joden aan de grens terugstuurt maar ook actief zoekt naar joden die zich clandestien in ons land ophoudden en ze uitwijst. Volgens deze nota waren er in juli 1938 ongeveer 1.000 clandestiene immigranten uit Duitsland wat vanaf november oploopt tot 2.000 per maand. De joden werden in Brussel en Antwerpen dus reeds voor de oorlog vervolgd en op treinen naar Duitsland gezet, richting concentratiekampen.

In het kader van de noodtoestand neemt de Belgische regering op 10 mei 1940 een ministerieel besluit dat alle vreemdelingen van Duitse herkomst, onder wie dus de joodse vluchtelingen, zich bij de autoriteiten moeten melden om in de dichtst bijzijnde gevangenis te worden opgesloten...

De eerste maatregelen tegen de joden werden genomen zes maanden na de intrede van de Duitse troepen. Eerst werd op 23 oktober 1940 een bevel uitgevaardigd dat het ritueel afslachten van dieren verbood. Dan, op 28 oktober 1940, voerden twee orders het eigenlijke statuut in. Het eerste bevel maakt de bedoeling duidelijk. Officieel heet het een "bevel met betrekking tot maatregelen tegen de joden". Het begrip jood wordt er bepaald op basis van biologische en ouderlijke erfelijkheid en bevestigd door het aankleven van de Israëlische godsdienst. De aldus uitgetekende jood moet zich dan laten inschrijven in een speciaal register bij de gemeentelijke administratie waar hij woont. De zogenaamde joodse bedrijven moeten zich ook melden. Het tweede dekreet van 28 oktober beveelt het opheffen van de openbare functies en activiteiten uitgevoerd door joden. Ze doelt uitdrukkelijk op ambtenaren, advocaten, leerkrachten en journalisten.

In september '41 vervolledigt een nieuw dekreet het statuut. Het bevel beperkt het vrije verkeer van joden. De joden worden binnen de grenzen van vier steden gehouden: Antwerpen, Brussel, Luik en Charleroi; er geldt voor hen een avondklok: ze mogen hun woning niet verlaten tussen 20u en 7u. Leerlingen die niet onder de leerplicht vallen wordt de toegang ontzegd tot niet-joodse schoolinstellingen en de Joodse Vereniging in België wordt belast met het verzekeren van verplicht onderricht in lager en middelbaar onderwijs voor de kinderen die onder de leerplicht vallen.

Op 17 januari 1942 volgt dan het verbod het land te verlaten. Dit vervolledigt de schikking getroffen in oktober 1940 die de terugkeer van vluchtelingen in de exodus verbood. Op 11 maart 1942 klinkt de tekst van het bevel laconiek: de militaire administratie behoudt zich het recht voor werkomstandigheden van speciale aard te bepalen. Het uiteindelijke doel van dit statuut, dat door elk nieuw bevel beperkender wordt, wordt stilaan duidelijk. Wanneer de joden in de zomer van 1942 in handen komen van de nationaal socialisten, is men klaar voor de gedwongen emigratie. De joden zijn geïdentificeerd, opgeschreven, gebrandmerkt, beperkt tot hun woning, bijeen gedreven in een verplichte gemeenschap die hen beheert, isoleert van de rest van de bevolking, ontdoet van hun goederen, en veelal elke professionele of economische activiteit ontzegt. Hun banden met het land, die toch al broos zijn, werden beetje bij beetje doorgehaald. Zij zijn nu helemaal ter beschikking van de Endlösung.

Gedeeltelijk uit: Verdeel en heers. Het racisme als strategie." Albert Martens, Luk Walleyn

12:04 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: belgie, bsp, endlosung, ps, socialisten, sp a |  Facebook |

Juli en augustus 2007.

4 juli 2007 - minder dan één maand na de verkiezingen duiken de eerste criminaliteitscijfers op. Hieruit blijkt overduidelijk hoe de kiezer door Paars tijdens de aanloopperiode van 10 juni weer bedrogen werden. Gedaan met de goed nieuws show, plaats voor keiharde realiteit.

5 juli 2007 - het nieuws bereikt soswatch dat een Vlaamse gepensioneerde man van 76 jaar, die moet rondkomen met een schamel pensioentje van nauwelijks 950 euro, geen plaats krijgt in een Kortrijks rustoord omdat de kamer "bij voorrang" toegewezen wordt aan een vluchteling. In linkse kringen wordt de gepensioneerde man alleen maar als een racist aanzien. Ondertussen doen de instanties... niets.

9 juli 2007 - Volgens de Koerdische website Jebar.info hebben naar schatting 1000 mannen van Yezidische afkomst, zich schuldig gemaakt aan de moord op een tienermeisje. Dit, omdat het meisje van huis zou zijn weggelopen om te kunnen trouwen (…). Het vermoorden van vrouwen, wegens eer, schande en religie komt nog steeds voor in Zuid-Koerdistan en Irak. Het bovengenoemde incident is niet ongewoon in enkele diepgaande godsdiensten en traditionele gemeenschappen.

11 juli 2007 - soswatch herdenkt de guldensporenslag. "De vrijheid van het individu moet worden voorafgegaan door de volksvrijheid. Men kan alleen vrij zijn in een vrij volk".

21 juli 2007 - oppertjeef en gedoodverfd premierkandidaat Yves Leterme bewijst zijn kunde door de Marseillaise te zingen...

28 juli 2007 - De politie moest voor de zevende keer ingrijpen in het zwembadencomplex Netepark in Herentals. Opnieuw ging het om minderjarige allochtone jongens die autochtone meisjes lastigvielen

30 juli 2007 - The Bank Of New York eist 110.000.000 euro van de Belgische staat. Niemand van de regering van Paars 'herinnert' zich de lening...

4 augustus 2007 - Prins Laurent van Saksen Coburgh, zijn Claire en hun kinderen zijn gesignaleerd in het Nederlandse Retranchement. Aldaar hebben ze een sjieke villa gehuurd "om te ontsnappen aan de persmuskieten" (die veel te veel lastige vragen hebben gesteld de laatste maanden). Van zijn Koninklijke Hoogheid is, sedert zijn uitstap naar Hasselt, geweten dat hij een voorkeur heeft voor de zee, en dan spreken we niet omwille van de zeehondjes die er rondzwemmen. Kwatongen beweren dat het koppel nu maandelijks een goede 2.500 euro moet ophoesten voor hun tweede verblijfje

7 augustus 2007 - Mbutu Mondondo Bienvenu, een Congolese student, diende klacht in omdat hij het album "Kuifje in Afrika" een belediging voor alle Congolezen vindt...

13 augustus 2007 - soswatch start met een dossier "terrorisme". Hieruit blijkt dat verschillende terroristische groeperingen en/of hun leden rechtstreeks of onrechtstreeks de steun genieten van linkse politici.

17 augustus 2007 - Uit een artikel van de Gazet van Antwerpen van die dag blijkt dat een Imam in november 2004 op de hoogte was van de moordplannen van een Turkse onderdaan, die kort daarop vier mensen in koelen bloede afmaakte. Weliswaar was hij eerst niet op de hoogte van de identitieit van de dader, maar toch negeerde hij de oproep en verwittigde hij de politiediensten niet.

19 augustus 2007 - Ijzewake. Er wordt gepleit voor Vlaamse onafhankelijkheid. Ondertussen lijkt elk compromis met de Walen onder leiding van madame NON niet mogelijk.

22 augustus 2007 - een moslima vraagt dat in de toekomst geen paaseieren meer worden uitgedeeld in de Antwerpse stadsgebouwen. Ze vindt namelijk dat hierdoor moslims worden geviseerd...

23 augustus 2007 - Chokri Mahassine wil uiterlijk in 2009 in Limburg een muziekfestival dat zich uitsluitend richt op de allochtone gemeenschap. Van racisme gesproken...

26 augustus 2007 - uit een peiling van de Gazet van Antwerpen onder haar lezers (die moeilijk radicaal rechts kunnen worden genoemd), blijkt dat 64% een onafhankelijk Vlaanderen wil.

31 augustus 2007 - Vlaams Belang roept in een internationale persconferentie op tot een debat over de onafhankelijkheid van Vlaanderen.

12:03 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaaroverzicht |  Facebook |

Mei en juni 2007.

3 mei 2007 - Veronique De Keyser, Europarlementslied van de PS uit bedreigingen aan het adres van de Israëlische ambassadeur.

4 mei 2007 - In het Brusselse metrostation Delta wordt een 48 jarige man in coma geslagen door vijf "jongeren" die hem wilden beroven.

11 mei 2007 - Er raakt bekend dat de Socialisten een spaarpotje hebben van 12.500.000 euro. Van Kaviaarsocialisten gesproken...

13 mei 2007 - Uit een peiling in Nederland blijkt dat liefst 67 % van de Nederlanders tegen de toetreding van Turkije binnen de EU is.

19 mei 2007 - één van de minaressen van Koning Albert geeft een interview in De Telegraaf. Eén opgemerkte uitspraak (over de Koninklijke familie) : "...Die leeft pas echt in een gevangenis. Het Belgische Hof is vergelijkbaar met de ergste religieuze sekte. Ze zijn echt wereldvreemd...".

20 mei 2007 - Twee zwaargewonden bij massale vechtpartij gevangenis Antwerpen (bron: het Laatse Nieuws) --- """In de gevangenis van Antwerpen zijn zondagavond verschillende gevangenen gewond geraakt tijdens een massale vechtpartij op de binnenplaats. Twee van hen liepen ernstige steekwonden op, maar verkeren niet in levensgevaar. Volgens de lokale politie van Antwerpen raakten zowat zeventig gevangenen slaags tijdens de wandeling in de instelling aan de Begijnenstraat. Daarbij waren twee grote groepen te onderscheiden: enerzijds een bende Oost-Europese gevangenen, anderzijds hoofdzakelijk Noord-Afrikanen. Volgens de politie is het gevecht vermoedelijk een escalatie van een reeks kleinere conflicten tussen de twee groepen gedurende de voorbije weken...."""

29 mei 2007 - Mimount Boussakla krijgt doodbedreigingen uit moslimhoek.

5 juni 2007 -  er raakt bekend dat Bertje den Bleiter 3.000.000 euro schenkt aan aan Vlaams Marokkaans 'cultuur' huis.

6 juni 2007 - een lerares in Lokeren wordt in elkaar geslagen door een jonge migrant.

10 juni 2007 - verkiezingen in Utopia. Iedereen kent ondertussen het resultaat. Een meerderheid aan Waalse ministers heeeft de macht in handen in een interimregering onder leiding van Belgicist Verhofstadt.

15 juni 2007 -  allochtone jongeren jagen op homo's (bron: De Telegraaf)

19 juni 2007 - """Een particuliere moslimkleuterschool in Kopenhagen vormt deze dagen het middelpunt van een heftige discussie over Deense onderwijsvrijheid. De Scandinavische kaboutermutsen die de kleuters tijdens een schooluitstapje droegen, werden door moslimradicale ouders met veel vertoon in stukken gescheurd. Reden? De mutsen zouden namelijk naar het Christendom verwijzen. """ (bron: Deense pers, Telegraaf 19/6/2007).

26 juni 2007 - "Een 52 jarige inwoner uit Sint Niklaas is veroordeeld omdat hij burgemeester Willockx beledigd had. Hij had een affiche voor zijn raam hangen waarop hij de Willockx met Hitler vergeleek". (bron : Metro 26/6/2007). Wij, als redactie, begrijpen niet wat het misdrijf is....

12:01 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jaaroverzicht 2007 |  Facebook |

Verhofstadt's machtergreifung.

Een staatsgreep, coup (uit het Frans kort voor coup d'état) of Putsch is een snelle politieke handeling, waarbij op een niet-reguliere manier een persoon of groep personen zijn macht uitbreidt. De plegers van een staatsgreep gebruiken zelf de term uiteraard bijna nooit. Verhullend taalgebruik onder coupplegers is dan ook duidelijk een manier om de per definitie antidemocratische aard van een staatsgreep te verbergen.

Wat hebben we hier in België? De verliezers van een democratische verkiezing nemen de macht op een ondemocratische manier en noemen deze putsch “een interimregering”. Zelf spreken ze natuurlijk niet over staatsgreep. Maar alle ingrediënten zijn er wel.

Verhofstadt verhoogt na een nederlaag zijn macht en zet zichzelf  weer aan de top. De winnende partijen en de wil van het volk zet men aan de kant.

U weet toch nog hoe Hitler aan de macht is gekomen, de “machtergreifung”? Doordat de Duitse politici Premier Müller ten val brachten, door middel van artikel 48 van de Duitse grondwet. Artikel 48 stond een president toe een korte tijd te regeren zonder parlement op voorwaarde dat er nieuwe verkiezingen zouden komen. Tegen januari 1933 kwamen de conservatieven met een plan om de democratie definitief de doodsteek te geven. Artikel 48 zou toegepast worden, maar zonder verkiezingen, en men zocht politici die in een dergelijk kabinet zitting wilden nemen. Tegen deze achtergrond zou Hitler aan de macht komen.

En wat wij hier nu meemaken is de Belgische versie van de “machtergreifung”. De putsch van de”interimregering” zou zijn macht moeten afstaan in april. Nu zijn de meeste mensen het er over eens dat Verhofstadt die macht niet gaat afgeven en dat hij door middel van één of andere kunstgreep op de pluche zetel gaat blijven zitten.